TASR/Lukáš Grinaj
StoryEditor

Lipšic o komunikácii so Zsuzsovou: Je vymyslená. Viem, z ktorých miest táto kampaň išla

08.02.2019, 12:08
Autor:
mahomaho
Daniel Lipšic hovorí, že po začatí vyšetrovania Gorily sa proti nemu začala štvavá kampaň.

Bývalý minister spravodlivosti a vnútra Daniel Lipšic hovorí, že prideliť spis a vyšetrovanie prípravy vraždy jeho osoby a prokurátora Maroša Žilinku Inšpekcii ministerstva vnútra a oddelenie od vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej bez konzultácie s vyšetrovateľom je mimoriadne závažná vec. 

"V kauze vraždy Kuciaka prebieha množstvo úkonov bez prieťahov, nehrozí prepustenie z väzby, takže tie zdôvodnenia neboli dôveryhodné. To, ako došlo k tomuto prenosu kauzy na Inšpekciu bolo absolútne zlé a nedôveryhodne odkomunikované," povedal Lipšic v relácii Rádia Expres Braňo Závodský Naživo. 

Exminister verí, že pokiaľ príde k vzneseniu obvinení, tak budú konania opäť spojené. "Ja stále dôverujem obidvom dozorujúcim prokurátorom," dodáva.

​Daniel Lipšic sa vyjadril aj ku kauze Gorila a k informácii, že bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka mal v minulosti pustiť časť nahrávky súčasnému generálnemu prokurátorovi Jaromírovi Čižnárovi. "Faktom je, že Trnka maril vyšetrovanie Gorily. Vyšetrovanie začalo v roku 2010, my sme do stíhania išli hneď. Trnka začali robiť kroky, aby bol tím zrušený a rozpustený," dodal bývalý minister, ktorý je advokátom rodiny zavraždeného Jána Kuciaka. 

Lipšic hovorí aj o útokoch na jeho osobu v súvislosti s údajnou komunikáciou s Alenou Zsuzsovou, ktorá je obvinená v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice. "To je nonsens. Z obsahu tej komunikácie je zrejmé, že je vymyslená. Akonáhle začalo vyšetrovanie Gorily, začala sa proti mne štvavá kampaň. Je mi zrejmé, z ktorých miest táto kampaň išla, bolo to aj od osoby Mariana Kočnera," uviedol Lipšic.

Exminister zároveň dodal, že informácie zo spisu vyšetrovania vraždy Kuciaka neunikajú od advokátov rodiny zavraždených. "Už mi to lezie na nervy. Dá sa presne zistiť, aké materiály advokáti majú k dispozícii. Ľudia blízki Smeru mali dopredu informácie z priebehu vyšetrovania, aj o udalostiach, ktoré sa mali ešte len stať. Tak odkiaľ tieto informácie unikajú?" 

01 - Modified: 2024-03-21 10:58:30 - Feat.: - Title: Nové obvinenie v kauze Gorila vnímame ako pomstu Lipšica, tvrdí Haščákov obhajca 02 - Modified: 2024-03-20 10:31:03 - Feat.: - Title: Šéf úradu vlády sa bráni voči obvineniam: Ide o osobnú pomstu Lipšica 03 - Modified: 2024-03-20 09:14:12 - Feat.: - Title: Zastavme korupciu: Zrušenie ÚŠP bude mať negatívny dosah na boj s kriminalitou 04 - Modified: 2024-03-19 14:09:26 - Feat.: - Title: Špeciálny prokurátor Lipšic zamietol sťažnosti obvinených z kauzy Vírus. Figuruje medzi nimi aj exšéf SZĽH 05 - Modified: 2024-03-18 13:04:16 - Feat.: - Title: Lipšic a ďalší prokurátori z ÚŠP sa dozvedeli, kde na generálnej prokuratúre skončia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 23:37