TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Lengvarský: Štát nemocnicu Bory kupovať zrejme nebude

11.01.2022, 16:15
Autor:
TASRTASR
V polovici decembra minister ešte pripúšťal, že odkúpenie koncovej nemocnice na Boroch je v hre a v tejto téme nevylúčil diskusie.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) chce podporovať výstavbu štátnej koncovej nemocnice Rázsochy. Kúpu súkromnej nemocnice Bory zatiaľ odmieta. Minister to uviedol v relácii TV Markíza Na telo Plus.

Podľa predsedu mimoparlamentnej strany Dobrá voľba a Umiernení Tomáša Druckera by mal minister prestať s nejasnými vyjadreniami na túto tému.

"Nemocnicu Bory, ktorú stavia Penta, kupovať štát asi nebude," povedal minister. Uvažuje skôr o nejakej forme spolupráce, možností je podľa neho viacero. Pripomenul, že s výstavbou Rázsoch ráta aj programové vyhlásenie vlády. Minister to preto považuje za svoju povinnosť.

V polovici decembra minister ešte pripúšťal, že odkúpenie koncovej nemocnice na Boroch je v hre a v tejto téme nevylúčil diskusie.

Podľa predsedu mimoparlamentnej strany Dobrá voľba a Umiernení Tomáš Druckera by sa mala vláda prestať vyhovárať a je potrebné začať s výstavbou štátnej koncovej nemocnice.

Nepáčia sa mu nejasné vyjadrenia a špekulácie okolo koncovej nemocnice zo strany ministra. "Považujem vyjadrenia pána ministra typu 'asi' za vajatavé, neprofesionálne a v tak vážnej veci za nezodpovedné. Nezodpovedné predovšetkým pre budúcnosť slovenského zdravotníctva a vzdelávania nových lekárov a sestier," poukázal Drucker.

Pripomenul, že vláda Eduarda Hegera (OĽANO) sa zaviazala, že bude do piatich rokov vybudovaná komplexná koncová univerzitná nemocnica Rázsochy.

"Súčasná vláda sľúbila, že nemocnicu zaradí medzi strategické investície špeciálnym zákonom Lex Rázsochy," dodal Drucker.

01 - Modified: 2024-04-23 19:17:45 - Feat.: - Title: Izraelská armáda poprela, že pochovala v nemocnici v Pásme Gazy Palestínčanov. Vojaci mali telá len preskúmať 02 - Modified: 2024-04-13 07:18:28 - Feat.: - Title: Plná občianska vybavenosť. Na Boroch pribudne nová spojená škola, celkovo má mať päť nadzemných podlaží 03 - Modified: 2024-04-04 11:27:27 - Feat.: - Title: Pri zámene pacientiek pochybil zdravotník, tvrdí pražská nemocnica. Lekári spôsobili potrat 04 - Modified: 2024-03-28 13:33:11 - Feat.: - Title: Fatálna zámena pacientiek: V Prahe spravili tehotnej žene zákrok, kvôli ktorému potratila. Stalo sa to pri bežnej kontrole 05 - Modified: 2024-03-28 13:34:48 - Feat.: - Title: Potrat namiesto bežnej kontroly. V Česku nastala fatálna zámena
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 05:33