Zavraždený novinár Ján Kuciak s priateľkouTASR/L. Grinaj
StoryEditor

Šéf medzinárodného drogového kartelu pral peniaze v Tatrách. Nový článok, na ktorom pracoval aj Kuciak

23.07.2018, 07:34
Autor:
redred
Aktuality zverejnili ďalší text, na ktorom pracoval aj Kuciak. Popisuje príbeh o mafiánskom bosovi, ktorý pral peniaze z drog v Tatrách.

Článok zverejnený na portáli Aktuality, na ktorom pracoval aj zavraždený Ján Kuciak, popisuje príbeh nebezpečného medzinárodného drogového kartelu. Jeho šéf Silvio Aquino kontroloval významnú časť biznisu s kokaínom v EÚ. Peniaze z nelegálnej činnosti pral aj vo Vysokých Tatrách. 

Drogy z Latinskej Ameriky dovážal kartel v kontajneroch s ovocím. Veľkú časť kokaínu dovážala rodina Aquinovcov cez prístav v Rotterdame. Banány použité na maskovanie dovozu kokaínu mali končiť v obchodoch. Možno aj na Slovensku, píšu Aktuality.  

Generálny prokurátor Čižnár hovoril o posune vo vyšetrovaní:

Silvio Aquino mal za manželku Slovensku Silviu Liškovú. Podľa súdneho spisu vedela o jeho biznise. Spolu žili v Belgicku v meste Maasmechelen, kde po nej pomenoval vilu.  

Peniaze z trestnej činnosti museli vyprať. Vo Vysokých Tatrách kúpili hotel, v ktorom predtým pracovala jeho žena Lišková.

Práve tejto finančnej stope, ktorá viedla do Starej Lesnej na Slovensku, sa začal tím s Jánom Kuciakom  venovať niekoľko mesiacov pred tým, ako ho zavraždili.

V Starej Lesnej si Aquino spolu s manželkou Liškovou začali stavať luxusnú vilu. Rezidencia je dnes takmer hotová a v katastri je zapísaná na Silviu Liškovú.

Silvio Aquino bol krátko pred výsluchom na súde v auguste 2015 zavraždený. Niekoľko útočníkov ho neďaleko Maasmechelenu obkľúčilo a zastrelilo. Manželka vyviazla so zraneniami na tvári.

Ján Kuciak a jeho snúbenica boli zavraždení 21. februára. V tej dobe Ján Kuciak spolupracoval na tejto kauze s Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), Investigative Reporting Project Italy (IRPI) a Českým centrem pro investigativní žurnalistiku (investigace.cz). Títo všetci prispeli k tomu, aby bola kauza dokončená, píšu Aktuality

01 - Modified: 2024-02-24 12:56:53 - Feat.: - Title: Premiér verí, že polícia vyšetrí všetky varianty pri vražde novinára. Opozícia ju zneužíva, tvrdí Fico 02 - Modified: 2024-02-21 17:56:40 - Feat.: - Title: "Nemôžeme vzdať tento boj." Pamiatku Kuciaka a Kušnírovej si pripomenuli aj v zahraničí 03 - Modified: 2024-02-21 15:39:59 - Feat.: - Title: Slováci v Bruseli si uctili pamiatku Jána Kuciaka a protestovali proti vláde 04 - Modified: 2024-02-21 12:00:25 - Feat.: - Title: FOTO Čaputová si uctila pamiatku Kuciaka a Kušnírovej. Od vraždy uplynulo šesť rokov, stále počujeme vyhrážky novinárom 05 - Modified: 2024-02-21 09:25:10 - Feat.: - Title: Šéfka europarlamentu pripomenula šieste výročie vraždy Kuciaka a Kušnírovej
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 05:13