Andrej KiskaTASR/M. Svítok
StoryEditor

Koho by mohol Kiska stiahnuť do politiky? Hovoril aj s ľuďmi z Komplotu, povedal jeho poradca

23.05.2018, 11:53
Autor:
mahomaho
Prezident už do svojho projektu prizval poradcov Rada Baťa a Romana Krpelana.

Prezidentov poradca Rado Baťo prezradil, že Andrej Kiska sa v súvislosti s novým politickým projektom stretol s ľuďmi z reklamnej agentúry Komplot. Spolumajiteľmi agentúry sú Adam Znášik a Peter Hajdin. Povedal to v rozhovore pre Denník N.

Agentúra Komplot spolupracovala s Kiskom na kampani v roku 2014, kedy mu pomohla dostať sa do Prezidentského paláca. Znášik a Hajdin majú za sebou aj úspešnú kampaň pre Jána Luntera v minuloročných župných voľbách. 

Andrej Kiska 15. mája oznámil, že už nebude kandidovať na prezidenta:

​Prezident sa už pred časom vyjadril v diskusnej relácii televízie Markíza, že chce, aby sním do politického boja išli aj jeho poradcovia Roman Krpelan a Rado Baťo. Ďalšie mená zatiaľ konkretizovať nechcel. 

"Akékoľvek budú prezidentove plány v slovenskej politike, počíta s tým, že mu ja a Roman Krpelan pomôžeme. A keďže práca, ktorú robím, ma baví, pomôžem mu rád, nech sa rozhodne akokoľvek," uviedol Baťo v rozhovore.

Andrej Kiska v polovici mája oznámil, že nebude kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách. ​"Podľa mňa je správne, aby si občania vybrali prezidenta, ktorý neponesie ťarchu zápasov, ktoré som ja niesol, preto bude Slovensko voliť prezidenta bez mojej účasti," vyhlásil Kiska. 

Z jeho ďalších vyjadrení vyplýva, že sa z politiky stiahnuť neplánuje. Politický zápas, ktorý začal svojím vstupom do politiky, nepovažuje za skončený. Chce premýšľať, ako najlepšie využiť dôveru veľkej časti verejnosti a prispieť k začiatku novej politickej éry na Slovensku.

Zatiaľ však prezident nepotvrdil, či plánuje založiť novú politickú stranu alebo vstúpiť do existujúcej.

01 - Modified: 2024-04-04 17:54:03 - Feat.: - Title: Kauzy exprezidentov: Gašparovič odmietal vymenovať generálneho prokurátora, Kisku dobehli daňové podvody 02 - Modified: 2024-04-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Ostáva im vysoké postavenie, ochranka aj doživotná renta. Ako si žijú exprezidenti? 03 - Modified: 2024-04-03 12:46:40 - Feat.: - Title: Analytik Mislovič pre HN: Nižšia účasť by pomohla Ivanovi Korčokovi. Peter Pellegrini má širšiu bázu voličov 04 - Modified: 2024-03-25 08:05:07 - Feat.: - Title: Exprezidenti o voľbách: Kiska vyzdvihuje vysokú účasť, Gašparovič chce, aby Pellegrinimu pomohol Fico 05 - Modified: 2024-03-22 11:12:31 - Feat.: - Title: Schuster v nej hostil excelencie, Gašparoviča trápila pleseň. Exprezidenti spomínajú na vilu na Slavíne
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 05:16