Odchod Štefana Harabina z postu ministra spravodlivosti nesúvisel so žiadnym škandálom. Harabina totiž Súdna rada jednoznačne zvolila za predsedu Najvyššieho súdu. Po Harabinovi viedol rezort spravodlivosti dočasne premiér Robert Fico. Po vyše troch mesiacoch sa funkcie chopila nominantka ĽS-HZDS Viera Petríková.TASR
StoryEditor

Harabinovi zbierajú podpisy na prezidentskú kandidatúru. To sa komentuje samo, reagoval Kaliňák

17.01.2018, 11:45
Autor:
chocho
Prívrženci kontroverzného sudcu potrebujú získať 15-tisíc podpisov.

Prívrženci Štefana Harabina zbierajú podpisy na jeho prezidentskú kandidatúru. Informuje o tom portál Aktuality.sk. Kontroverzný sudca Najvyššieho súdu, jeho expredseda, bývalý minister spravodlivosti a podpredseda vlády za HZDS pritom už v minulosti nevylučoval svoju prípadnú účasť v súboji o post hlavy štátu, ktorý sa bude konať v roku 2019.

Podľa informácií portálu Aktuality.sk Harabinovi podporovatelia zbierali podpisy napríklad v jednom z dunajskostredských pohostinstiev.

Harabin tvrdí, že o petičnej akcii nevie. Zároveň sa však vyjadril, že čím viac podpisov petícia získa, tým ľahšie bude preňho rozhodovanie. Vyjadril sa, že ak by do volieb išiel, tak nie s podporou politických strán, ale ako občiansky kandidát. 

Prívrženci Harabina potrebujú získať 15-tisíc podpisov. Kandidáta na post najvyššieho ústavného činiteľa môže navrhnúť aj minimálne 15 poslancov parlamentu.

Kontroverzný sudca sa minulý rok pre Plus 7 dní vyjadril, že ohľadne prípadnej prezidentskej kandidatúry nemôže nič vylúčiť.

Keď sa ho spýtali na možnú kandidatúru na prešovského župana, ktorá sa pred krajskými voľbami z novembra 2017 spomínala v súvislosti s podporou ĽSNS, Harabin odpovedal: „V tejto spojitosti som odpovedal, že ja ako bývalý podpredseda vlády, minister spravodlivosti, dvojnásobný predseda Najvyššieho súdu a Súdnej rady nikdy nekráčam dozadu. Ja kráčam vždy a vždy len dopredu.”

Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská dnes po rokovaní kabinetu novinárom na Úrade vlády povedala, že si nedovolí komentovať, či by bol Harabin dobrým prezidentom.

Podobnej otázke novinárov ako šéfka rezortu spravodlivosti po rokovaní vlády dnes čelil aj minister vnútra Robert Kaliňák. „Dovoľte, aby som to nekomentoval, to sa komentuje samo,“ povedal s úsmevom o možnej Harabinovej kandidatúre. 

01 - Modified: 2024-04-23 12:21:55 - Feat.: - Title: Gašpar považuje Harabina za odborníka. Tvrdí však, že zhoda v koalícii bude problematická 02 - Modified: 2024-04-23 16:11:22 - Feat.: - Title: Koalícia chce odvolať Mazáka aj Majerníka, Dankova SNS na uvoľnenom mieste vidí Harabina 03 - Modified: 2024-04-22 16:13:48 - Feat.: - Title: Očista Harabinom 04 - Modified: 2024-04-22 13:58:22 - Feat.: - Title: Harabinov návrat na scénu? SNS ho chce dostať do Súdnej rady, vyhlásil Huliak 05 - Modified: 2024-04-22 10:37:42 - Feat.: - Title: Vo voľbách na Maldivách zvíťazila prezidentova pročínska strana, Peking sa bude snažiť o posilnenie vzťahov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 02:08