TASR/ Michal Svítok
StoryEditor

Hatráková poprela nahliadanie do spisu konkrétnych detí. Ide o dehonestáciu pred voľbou komisárky, tvrdí Pročko

02.12.2021, 12:31
Autor:
TASRTASR
Na otázku poslancov o jednom konkrétnom prípade, o ktorý sa mala zaujímať, odpovedala, že konflikt záujmov v tom nevidí.

Poslankyňa OĽANO Katarína Hatráková počas štvrtkového ľudskoprávneho parlamentného výboru poprela pravdivosť medializovaných informácií o tom, že pod zámienkou poslaneckého prieskumu si vyžiadala spis detí v prípade, do ktorého je osobne zaangažovaná ako psychologička. S informáciou prišli Hospodárske noviny. Hatráková považuje zverejnenie článku za účelové, bude od novín žiadať ospravedlnenie a opravu.

"Ja som si nevyžiadala spis konkrétnych detí a nenahliadala som do spisu konkrétnych detí," povedala s tým, že si uvedomuje, že toto ako poslankyňa robiť nesmie. Tvrdí, že podnety od občanov si zoradila do tematických celkov, o ktoré sa potom následne zaujímala na jednotlivých úradoch práce vo viacerých mestách na Slovensku.

​Na otázku poslancov o jednom konkrétnom prípade, o ktorý sa mala zaujímať, odpovedala, že konflikt záujmov v tom nevidí. V tejto oblasti totiž pôsobí podľa svojich slov dlhodobo a konzultácie viedla už s mnohými ľuďmi, ktorých však nepovažuje za svojich klientov spred svojho poslaneckého pôsobenia, keďže im neposkytovala poradenskú činnosť, ale iba konzultácie.

"Poslanecký prieskum je zameraný na fungovanie sociálnoprávnej ochrany detí," povedala s tým, že tento systém nefunguje. Zaujímala sa preto o to, ako a kde to nefunguje. "Diery v systéme vieme identifikovať iba na základe konkrétnych prípadov. Čiže tak som sa o ne zaujímala," obhajovala sa Hatráková.

Jej poslanecký kolega z OĽANO Jozef Pročko vyzdvihol, že to vníma ako dehonestáciou Hatrákovej pred štvrtkovou voľbou komisárky pre deti. Jej poslanecký klub ju totiž podporuje pri uchádzaní sa o tento post.

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš sa zastal Hatrákovej s tým, že medializované informácie pôsobia podozrivo. "Pripomína mi to situáciu Gábora Grendela, ktorý kandidoval kedysi za starostu  bratislavského Starého mesta. Tiež tesne pred voľbami prišiel ľuďom do schránok pamflet, ktorý ho mal diskreditovať," dodal. Povedal tiež, že podľa neho je Hatráková veľmi silnou kandidátkou a určite za komisárku pre deti kandidovať bude.

01 - Modified: 2021-12-02 11:13:45 - Feat.: 0 - Title: Ledecký zvoláva kvôli Hatrákovej mimoriadny výbor. Dôvodom sú podozrenia, že zneužila svoje postavenie
01 - Modified: 2023-09-18 20:16:15 - Feat.: - Title: Neznámy muž v Lučenci hádzal vajíčka na Jozefa Pročka. Prípad preveruje mestská polícia 02 - Modified: 2022-12-20 10:07:50 - Feat.: - Title: Odhalili, kto mal telefonovať Matovičovi do Paláca. Šéf OĽANO však poprel, že to bol poslanec Pročko 03 - Modified: 2022-06-26 16:30:00 - Feat.: - Title: Pred novodobou cenzúrou poslanci ochránili exmatovičove reklamné noviny 04 - Modified: 2022-05-31 15:03:39 - Feat.: - Title: Politici majú platiť za chyby. S návrhom OĽaNO však nikto v koalícii nesúhlasí 05 - Modified: 2022-05-07 11:31:29 - Feat.: - Title: Fico vyhral dvakrát. "Zachránil" seba a rozhádal koalíciu, Matovič obnovil spor so Sulíkom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 02:56