TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Poliačik končí v SaS. Galka jeho odchod mrzí: Verím, že to bude viesť k väčšej sebareflexii nás ostatných

08.11.2017, 14:17
Svoj koniec v SaS Poliačik oficiálne oznámi zajtra na tlačovej konferencii, na ktorej sa zúčastní aj Richard Sulík.

Poslanec Národnej rady SR Martin Poliačik odchádza z SaS. Hospodárskym novinám to potvrdili vysokopostavené zdroje z prostredia SaS a neskôr aj samotný Poliačik.

"Ak je táto informácia pravdivá, bude mi to veľmi ľúto," povedal Juraj Droba, ktorý informáciu nevie potvrdiť, keďže sa venuje prevažne preberaniu úradu Bratislavského kraja.

Oznámi to so Sulíkom

"Nebudeme skrývať prítomnosť dlhodobých názorových rozdielov na niektoré špecifické otázky. Vždy sa nám však darilo hrany obrusovať na základe otvorenosti, dobrej vôle a vzájomného rešpektu. Prajeme mu veľa úspechov v ďalšej politickej práci," píše sa vo vyhlásení strany k odchodu Poliačika.

Na zajtra je k tejto téme naplánovaná tlačová konferencia, kde spoločne vystúpi Martin Poliačik so šéfom SaS Richardom Sulíkom. HNtelevízia vám ju prinesie naživo.

Poliačikovo meno sa spomína v súvislosti s Progresívnym Slovenskom. Podľa informácií TASR Poliačik oslovil PS. Majú k sebe blízko a rozprávajú sa. Údajne nie je vylúčené, že liberálov odchod môžu nasledovať aj ďalší členovia SaS.

Podľa jedného zo zakladateľov Progresívneho Slovenska sa toto hnutie po vystúpení Poliačika z SaS stalo "jediným liberálnym a proeurópskym subjektom" na slovenskej politickej scéne.

Galka mrzí odchod Poliačika

Možnú ponuku od konkurencie spomína v reakcii podpredseda SaS Ľubomír Galko. "Dlhodobé názorové nezhody s predsedom strany Richardom Sulíkom a k tomu zrejme výhodná ponuka zo strany konkurencie nakoniec viedli k jeho rozhodnutiu odísť."

"Odchod Martina Poliačika ma mrzí o to viac, že v poslednom čase sme si ľudsky rozumeli čoraz viac," napísal na Facebooku Galko.

"Prajem mu veľa úspechov na novej politickej dráhe. Verím, že ďalší odchod človeka, ktorý s nami dlhé roky tlačil káru SaS, bude viesť k väčšej sebareflexii nás, čo sme v strane zostali, nevynímajúc predsedu," dodáva.

Odchody od liberálov

Liberálov len pred pár mesiacmi opustil Jozef Mihál, ktorý sa pridal k Miroslavovi Beblavému a ďalším nezradeným poslancom a zakladajú politickú stranu SPOLU.

Svojho času z SaS odišla väčšia skupina ľudí okolo Jozefa Kollára, ktorí boli nespokojní s vedením strany. Stalo sa tak po tom, čo Jozef Kollár neuspel vo voľbe predsedu SaS a tým sa stal opäť Richard Sulík.

SaS je dlhodobo podľa prieskumov verejnej mienky najsilnejšia opozičná politická strana. Aktuálne sa jej preferencie pohybujú okolo 15 percent.

Pozrite si archívny rozhovor s Martinom Poliačikom, kde vysvetľuje svoje vzťahy s Richardom Sulíkom:

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 14:09