Ľudia nevedia rozlišovať medzi kvalitou a neškodnosťou potravín, rieši to nová legislatíva.
Viac ako 42 miliónov Európanov si nemôže dovoliť kvalitné jedlo, pritom každoročne končia v európskych kontajneroch potraviny za miliardy. Polovica takéhoto odpadu pochádza podľa úniových štatistík z našich chladničiek. Slováci pritom podľa európskych štatistík vyhadzujú viac ako Česi či Maďari. Zákony preto mení Brusel aj naše ministerstvá.
Problémom je strach
Dve tretiny Slovákov majú problém správne rozumieť rozdielu v označení dátum spotreby a minimálna trvanlivosť. V druhom prípade ide len o odporúčanie a potraviny sú zdravotne v poriadku aj...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-12-04 23:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské poľnohospodárstvo volí medzi modernizáciou a dovozom
02 - Modified: 2025-11-29 13:00:00 - Feat.: - Title: Upchá ti prehltnutie žuvačky črevá, alebo nie? Vedci konečne vysvetlili, čo sa v takom prípade deje
03 - Modified: 2025-11-29 08:30:00 - Feat.: - Title: 10 bežných potravín, ktoré ťa môžu zabiť. Na zozname nájdeš aj zemiaky, rebarboru či kešu
04 - Modified: 2025-11-21 14:30:00 - Feat.: - Title: Kvalita jedla je pre Slovákov luxus. Tretina ľudí kvôli cenám znižuje nároky na stravu
05 - Modified: 2025-11-14 08:30:53 - Feat.: - Title: Rast cien jedla sa zastavil, v zlacňovaní vyhrala zelenina. V novembri bude infláciu tlmiť ďalšia potravina