StoryEditor

Mladí podnikatelia a malé tímy dostanú šancu. Preraziť v biznise

06.06.2015, 05:00
Nadácia VÚB podporí nádejné startupy. Spolu s Impact HUB coworking (Bratislava) pripravili 15 workshopov pre mladých podnikateľov.

Nápady, ako svet zmeniť k lepšiemu, máme občas všetci. Dokázali by ste ten svoj premeniť na skutočnosť, či získať preň investorov?
Vďaka programu Impact Inkubátor, ktorý odštartuje Impact HUB coworking s podporou Nadácie VÚB, majú teraz mladí, nádejní podnikatelia, šancu učiť sa od profesionálov.

Od júla projekty, v septembri sa začína

Začínajúci mladí podnikatelia či malé tímy môžu využiť nový inkubačný a vzdelávací program pre startupy Impact Inkubátor. Trojmesačná séria pätnástich workshopov je zameraná na intenzívny rozvoj mladých projektov s cieľom napomôcť zvýšiť ich šance na úspech a dlhodobú udržateľnosť. Uskutočnia sa v septembri až novembri.

„Impact Inkubátor dá od septembra možnosť rozbehnúť biznis približne pätnástim projektom vybraným odbornou komisiou. Prihlásené startupy (v júli a auguste) by už v tom čase mali mať prvých zákazníkov a aspoň približnú predstavu o svojom mieste na trhu. To im umožní získané vedomosti aplikovať priamo na svoj reálny projekt a ukončiť Inkubátor s dlhodobou perspektívou do budúcnosti,“ hovorí Branislav Šmidt, spoluzakladateľ a riaditeľ Impact HUB Bratislava.

Povedú ich skúsení biznismeni

Inkubátor mladým podnikateľom pomôže vytvoriť si udržateľný biznis plán, a získať základy napríklad v oblasti legislatívy, marketingu či účtovníctva. Predovšetkým je však zameraný na schopnosť kriticky vyhodnotiť samotné zameranie svojho biznisu a jeho trhový potenciál. Jednotlivé workshopy vedú odborníci a ľudia z praxe, ako aj skúsení biznismeni, ktorí úspešne rozbehli viaceré projekty a firmy.

„Šancu majú všetky kvalitné nápady a perspektívne projekty. Veríme, že do Inkubátora získame predovšetkým start-upy, ktoré aktívne riešia podnikanie s pozitívnym spoločenským dopadom a veľmi sa tešíme aj na všetky ženy – startupistky,“ dodáva  Šmidt.


Podpora VÚB banky

Podpora podnikateliek a mladých biznismenov je oblasťou, ktorej sa dlhodobo venuje aj Nadácia VÚB. „Žien podnikateliek je v porovnaní s mužmi na Slovensku len polovica. Ich nižší podnikateľský potenciál vyplýva zo slabšieho vnímania príležitostí. Ženy sú opatrnejšie a menej si v biznise veria,“ pripomína  Elena Kohútiková, zástupkyňa generálneho riaditeľa VÚB banky.  

Podľa skúseností banky, je to však hlavne dôsledok nedostatku praxe a chýbajúceho vzdelávania. „Aj preto radi pomáhame projektom ako Impact Inkubátor, ktorý mladým ľuďom s kvalitnými nápadmi umožňuje vstúpiť do sveta podnikania sebavedomo a s výhľadom dlhodobého úspechu,“ dodala Kohútiková.

01 - Modified: 2007-06-18 07:34:48 - Feat.: 0 - Title: Dovolenka na jachte
01 - Modified: 2024-04-19 09:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Žena priviedla mŕtveho strýka do banky, aby získala úver. Držala mu hlavu aj pero, zamestnancov však neoklamala 02 - Modified: 2024-04-02 13:03:43 - Feat.: - Title: Švajčiarska banka UBS spätne odkúpi akcie až za dve miliardy dolárov 03 - Modified: 2024-03-31 18:25:33 - Feat.: - Title: Izraelská centrálna banka varuje pred ekonomickými dopadmi rastu výdavkov na armádu 04 - Modified: 2024-03-26 13:04:31 - Feat.: - Title: India na vzostupe. Vlani od Číny prevzala titul najľudnatejšej krajiny, dnes mieri medzi ekonomické veľmoci 05 - Modified: 2024-03-13 18:56:55 - Feat.: - Title: Banka Wells Fargo posunula odhad zníženia sadzieb Fedom na jún
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 10:27