StoryEditor

Stavte na kvalitu a vychutnajte si Chute Malých Karpát

17.04.2023, 00:00

Všetci nadšenci kvalitného vína a vínnej kultúry by mali spozornieť. Už od 19. apríla organizuje občianske združenie Chute Malých Karpát pravidelné degustácie, kde si budete môcť každú párnu stredu vychutnávať vína z hrozna dopestovaného malokarpatskými vinármi v príjemnom prostredí Túlavej vinotéky na Dulovom námestí v Bratislave. V rámci podujatia Stredy s vínom na Duláku sa budete môcť stretnúť s vinármi, dozvedieť sa viac o ich práci, výrobe vína a jednotlivých odrodách a vychutnáte si vína z poctivých vinárstiev, ako napríklad Karpatská Perla, Skovajsa, Terra Parna, Repa Winery, Martin Pomfy, Vins Winery alebo Vinkor. V Túlavej vínotéke si užijete priateľskú atmosféru a kultúru pitia malokarpatského vína doslova plnými dúškami.

image

Túlavá vinotéka

Chute Malých Karpát

Za zaujímavým projektom stojí občianske združenie Chute Malých Karpát, združujúce vinárov, ktorí vyrábajú vína výhradne z hrozna dopestovaného v regióne najväčšej vinohradníckej oblasti na Slovensku. S myšlienkou založiť takúto organizáciu prišlo deväť malokarpatských vinárstiev, ktorým záleží na budúcnosti regiónu, zachovávajú tradície a kultúru vinohradníctva a vinárstva pod Malými Karpatmi. V súčasnosti Chute Malých Karpát združujú  takmer päťdesiat členov, ktorí svojou prácou nielen zveľaďujú krajinu, ale snažia sa aj pozdvihnúť vínnu kultúru, ktorá nie je len o pití vína, ale je to životný štýl neoddeliteľne spätý s regiónom Malé Karpaty.

image

Vinohrady Terra Parna

Terra Parna

Cieľom združenia je presvedčiť milovníkov vínneho moku, aby uprednostňovali kvalitné vína, ktoré na Slovensku produkujeme. V súčasnosti prevládajú v reštauráciách, baroch alebo na pultoch obchodov zahraničné vína a domácim vínam konkurujú prevažne len cenou, čo nie je priaznivá situácia. Naopak, v zahraničí obsadzujú slovenské vína najvyššie priečky na medzinárodných výstavách. Preto je potrebné prezentovať domáce vína, šíriť ich konkurencieschopnú kvalitu a najmä vinársku kultúru, ktorá má v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti veľmi dlhú a bohatú tradíciu.

image
Chute Malých Karpát

Zažite aj vy jedinečné stretnutie s vinármi z Malých Karpát na pravidelných degustáciách od 19. apríla v Túlavej vinotéke na Dulovom námestí. Zastavte sa a vychutnajte si autentické večery pri pohári kvalitného slovenského vína z Chutí Malých Karpát.

Najbližšie si môžete vychutnať vína z vinárstva CARPATE DIEM už 19. apríla od 18.30.

Viac informácií nájdete na webe www.chutemalychkarpat.sk

image
Chute Malých Karpát

 

Program na mesiac máj:

 3. 5. 2023 VINKOR

17. 5. 2023 SKOVAJSA

31. 5. 2023 KARPATSKÁ PERLA

 

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
28. apríl 2024 02:29