Facebook končí s Live event shoping od októbra.
StoryEditor

Facebook končí s nákupmi v priamom prenose. Pre predajcov má náhradu

04.08.2022, 12:40
Autor:
redred

Live shopping event tu bol od roku 2019. Facebook chce uprednostniť Reels.

Facebook si to s predajom tovaru v živom prenose (live shopping event) rozmyslel. Potom, ako novinku predstavil počas nástupu pandémie, rozhodol sa upriamiť pozornosť inde, a live shopping event vypína od 1. októbra 2022.

Predajcovia, ktorí mohli vďaka live shopping eventu tagovať a predávať svoje produkty real time, si budú musieť zvyknúť na nový spôsob predaja. Funkcia, do ktorej sa pri uvedení vkladali veľké nádeje, končí. Facebook ju má v pláne nahradiť práve Reels.

Vo svojich vyjadreniach však upokojuje, že real time videá budú môcť predajcovia stále využívať, avšak nebudú mať možnosť tvoriť zoznam produktov, označovať ich, či priamo predávať.

Nakupovanie počas live streamovania sa stalo obľúbené počas posledných dvoch rokov. Nie je tajomstvom, že Facebook chcel týmto motivovať predajcov investovať viac do Facebook reklamy – čím viac ľudí bude využívať nakupovanie počas livestreaming vo Facebooku, tým efektívnejšia bude táto sociálna sieť z pohľadu predajcov.

Vo svojom blogu Facebook, respektíve Meta, vysvetľuje, že svet sa presúva do krátkych videí, a tomuto trendu sa plánuje prispôsobiť. Preto zástupcovia Facebooku považujú Reels za prirodzenú náhradu. Vyzývajú predajcov, aby vyskúšali napríklad reklamy v Reels. Zároveň môžu tagovať svoje produkty v Reels na Instagrame. Predaj sa tak presunie do krátkych videí a Instagramu.  

Ako píše portál Techrunch samotné livestream nakupovanie prinášalo Facebooku tržby, keďže z každého nákupu si Facebook odniesol určitý poplatok, avšak Facebook nie je jediný, kto sa s nakupovaním v real time tak trochu borí. Rovnako sa v tomto ringu snaží preraziť TikTok so svojím live e-commerce. Obaja sú skôr vo svojich plánoch opatrní.  

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 06:25