StoryEditor

Poľskí vyšetrovatelia dopadu rakety pôjdu aj na Ukrajinu, ak to bude potrebné

18.11.2022, 20:45
Autor:
TASRTASR

Poľsko podľa Mateusza Morawieckého chce spolupracovať s Kyjevom v záujme čo najskoršieho objasnenia incidentu, ktorý si na východe Poľska pri hraniciach s Ukrajinou vyžiadal dve obete.

Vyšetrovatelia, ktorí sa venujú prípadu utorkového dopadu rakety na územie Poľska, odcestujú aj na Ukrajinu, ak to bude potrebné, uviedol v piatok poľský premiér Mateusz Morawiecki. TASR správu prevzala z agentúry PAP.

Poľsko podľa neho chce spolupracovať s Kyjevom v záujme čo najskoršieho objasnenia incidentu, ktorý si na východe Poľska pri hraniciach s Ukrajinou vyžiadal dve obete.

"Dostávame podporu aj od našich amerických spojencov," povedal Morawiecki. Ako dodal, v piatok absolvoval stretnutie s americkou delegáciou a tá mu "predstavila sled udalostí, ktoré sa s najväčšou pravdepodobnosťou v tom čase odohrali".

"Chceme čo najužšie spolupracovať aj s Ukrajincami. Pretože, nezabúdajme, sú to oni, ktorí dnes bojujú za mier a bezpečnosť, za mier v Európe, takže aj v Poľsku," upozornil poľský premiér. "Sú zabíjaní na svojich barikádach, vo svojich zákopoch aj pre náš mier a našu bezpečnosť," dodal.

 

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
18. apríl 2024 22:51