HN/A. ZÁHORSKÝ
StoryEditor

Chorvátsko nemusí byť cestovateľským gýčom. Neležte však na pláži, radšej sa plavte po mori

20.09.2021, 21:44
Vyskúšajte dobrodružné plachtenie na jachte alebo spoznajte dalmátske ostrovy vďaka cykloplavbe, ktorá kombinuje to najlepšie z pobytu na lodi a túlania s bicyklom po strmých a kľukatých asfaltkách. Krajina tisícich ostrovov nie je len o pljeskavici a Karlovačku.

Dovolenka pri mori pre našinca najčastejšie znamená Chorvátsko. Jadran je u nás považovaný za slovenské more a aj pandémia koronavírusu toto leto prinútila mnoho Slovákov zahrať to na istotu. Predsa len, náklady nie sú vysoké, more je čisté, s domácimi sa dá dohovoriť a hlavne je to blízko – v prípade rýchleho zhoršenia epidemiologickej situácie stačí len sadnúť do auta a o pár hodín ste doma.

Čoraz častejšie sa však ozývajú hlasy hovoriace o chorvátskom cestovateľskom gýči. No na druhej strane si aj čoraz viac ľudí začína uvedomovať, že letný oddych nemusí zákonite znamenať len spanie v hoteloch a driemanie na pláži s nafukovačkou pod hlavou a s knihou na tvári.

Tradičná plážová nuda so škvarením sa na slnku a občasným máčaním v slanej vode nie je pre každého. Miestne čapované pivo, čevapi a zmrzlina nie sú ani zďaleka tie najlepšie gastronomické zázraky Chorvátov. A večerná prechádzka po dláždených uličkách starého mesta, nákup magnetiek a levanduľových vrecúšok nie je práve lovenie zážitkov. Krajina tisícich ostrovov dokáže ponúknuť oveľa viac.

menuLevel = 2, menuRoute = focus/publicistika, menuAlias = publicistika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
19. apríl 2024 08:33