StoryEditor

V Česku hrozí, že pre krízu skončí každý štvrtý gastropodnik

Už 12 mesiacov bojujú reštaurácie, kaviarne a bary o prežitie. Aj keď fungujú výdajné okienka, tržby v gastrosegmente sa medziročne prepadli o 37 percent, čo zodpovedá približne 72 miliardám českých korún, v prepočte 2,75 miliardy eur. Vyplýva to z dát spoločnosti Dotykačka, ktorá podnikom dodáva pokladničné systémy.


Zástupcovia firmy vyčíslili tento prepad na základe dát Zväzu obchodu a cestovného ruchu. Podľa nich dosiahli tržby v odbore gastronó...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-09-28 05:30:00 - Feat.: - Title: Papierové slamky a tégliky nás nezachránia. Naopak, sú plné chemikálií a jedov, najhoršie sú „ekologické“ 02 - Modified: 2023-09-30 09:16:05 - Feat.: - Title: Budúcnosť je pred dverami. Umelá inteligencia už navrhuje aj potraviny, toto všetko zatiaľ vytvorila 03 - Modified: 2023-09-24 10:19:51 - Feat.: - Title: Víťazka MasterChef Kristína: Prácou v michelinskej reštaurácii si príliš nezarobíte, babička v Piešťanoch mi vždy urobí pirohy 04 - Modified: 2023-09-23 13:30:00 - Feat.: - Title: Nechce sa vám behať po úradoch? Po novom si môžete zistiť všetko o penziách z domu 05 - Modified: 2023-09-22 11:00:00 - Feat.: - Title: Boj s invazívnymi druhmi môže vyzerať všelijako. Jedna reštaurácia ich zaradila do menu, ponúkajú veveričky či rakov
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. október 2023 06:33