StoryEditor

V Česku hrozí, že pre krízu skončí každý štvrtý gastropodnik

Už 12 mesiacov bojujú reštaurácie, kaviarne a bary o prežitie. Aj keď fungujú výdajné okienka, tržby v gastrosegmente sa medziročne prepadli o 37 percent, čo zodpovedá približne 72 miliardám českých korún, v prepočte 2,75 miliardy eur. Vyplýva to z dát spoločnosti Dotykačka, ktorá podnikom dodáva pokladničné systémy.


Zástupcovia firmy vyčíslili tento prepad na základe dát Zväzu obchodu a cestovného ruchu. Podľa nich dosiahli tržby v odbore gastronó...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-09-12 09:00:00 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Každú sekundu sa predajú desiatky hamburgerov, jeho príbeh začína u Čingischána 02 - Modified: 2024-09-03 08:18:08 - Feat.: - Title: Zamestnanosť v druhom štvrťroku mierne vzrástla, najviac pracujúcich je v odvetví služieb 03 - Modified: 2024-08-30 08:05:59 - Feat.: - Title: Taliansky kuchár ponúka pizzu s melónom. V Neapole vyvolal medzi ľuďmi obrovskú vlnu nevôle 04 - Modified: 2024-08-28 11:21:23 - Feat.: - Title: Nálada spotrebiteľov bola najhoršia za posledný polrok. Pozitívne správy idú z priemyslu, prekvapila eurozóna 05 - Modified: 2024-08-24 11:39:09 - Feat.: - Title: Najviac prekvalifikovaných zamestnancov je v oblasti služieb a poľnohospodárstva, tvrdí rezort práce
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
12. september 2024 11:12