StoryEditorV Česku hrozí, že pre krízu skončí každý štvrtý gastropodnik
Už 12 mesiacov bojujú reštaurácie, kaviarne a bary o prežitie. Aj keď fungujú výdajné okienka, tržby v gastrosegmente sa medziročne prepadli o 37 percent, čo zodpovedá približne 72 miliardám českých korún, v prepočte 2,75 miliardy eur. Vyplýva to z dát spoločnosti Dotykačka, ktorá podnikom dodáva pokladničné systémy.
Zástupcovia firmy vyčíslili tento prepad na základe dát Zväzu obchodu a cestovného ruchu. Podľa nich dosiahli tržby v odbore gastronó...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-06-03 06:00:00 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Trdelník, alebo odveká bitka medzi nami, Čechmi a Maďarmi, ktorú nakoniec aj tak vyhrávajú Rumuni
02 - Modified: 2025-05-30 06:29:35 - Feat.: - Title: Michelinský šéfkuchár Pavol Sekerka: Úspech jedla je z 20 percent na kuchárovi, zvyšok stojí na inom
03 - Modified: 2025-05-29 16:30:00 - Feat.: - Title: Zrkadlo ekonomiky nám ukazuje pochmúrnu budúcnosť. Už vidno dôsledky obchodnej vojny, hovorí analytik
04 - Modified: 2025-05-29 13:49:24 - Feat.: - Title: Dôležitý je dobrý pocit, aspoň na chvíľu
05 - Modified: 2025-05-29 08:05:38 - Feat.: - Title: Pesimizmus v ekonomike je najvyšší od nástupu štvrtej Ficovej vlády. Ľudia sa najviac obávajú straty práce