StoryEditorVeľrybie mäso ide na odbyt, Nórom opäť zachutilo
Po tom, čo pandémia takmer zastavila cestovný ruch, Nóri sa vrátili k cestovaniu po svojej domovine a tiež k starým tradíciám, konkrétne ku konzumácii veľrybieho mäsa. Po rokoch v krajine stúpol dopyt po mäse veľrýb a ich lov sa zvýšil. „Keď jem veľrybie mäso, pripomína mi to detstvo a mám s ním spojených mnoho spomienok,“ hovorí Nór Frode Revke pre BBC. Pre Revkeho, ktorý vlastní malé bistro, ktoré v centre Osla predáva tradičné nórske jedlá, bol rok 2...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-04-25 11:08:14 - Feat.: - Title: Zem nezvláda naše stravovacie návyky. Štúdia ukazuje, koľko kuracieho mäsa týždenne by si mal maximálne jesť
02 - Modified: 2025-04-07 12:33:19 - Feat.: - Title: Brusel si posvieti nekalé obchodné praktiky v agrosektore, zavádza mechanizmus vzájomnej pomoci
03 - Modified: 2025-03-29 09:10:20 - Feat.: - Title: Je potrebné vyhýbať sa konzumácii nepasterizovaného mlieka z infikovaných zvierat, varujú hygienici
04 - Modified: 2025-03-27 13:00:00 - Feat.: - Title: Najlepší kebab v Bratislave: Recenzie hovoria jasne, legenda spod Manderláku sa do zoznamu nedostala, tento vedie
05 - Modified: 2025-02-28 07:12:19 - Feat.: - Title: Ošípané vyvážať môžeme, no pri cenách nám to nepomôže. Aj na našom trhu sa riadime Nemcami