sliepky, hydináreňReuters
Zatiaľ nie je jasné, aký typ salmonely objavili poľské kontroly v slovenských kurčatách. Pre istotu ich však stiahli z trhu.
Mäso obsahujúce baktérie salmonely na pultoch obchodov. Za posledný mesiac sa tento scenár opakoval pomerne často. Na problémové mäso poľského pôvodu väčšinou upozorňovalo susedné Česko. Časť mäsa z problémovej šarže sa pritom nedávno dostala aj k nám.
Tentoraz sa však karta obrátila a baktérie salmonely sa našli v chladenom kuracom mäse slovenského pôvodu. Prostredníctvom Rýchleho výstražného systému pre potraviny RASFF na to upozornilo práve Poľsko. Tu bolo mäso spracúvané a vyviezli sme ho aj do Francúzska či Rumunska.
Poliaci cez systém informovali aj o tom, že hydinové mäs...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-04-29 22:00:00 - Feat.: - Title: Agrorezort vyčlenil pre potravinárov štyri milióny eur na marketing. Výzva by mohla trvať dlhšie, tvrdí komora
02 - Modified: 2025-04-25 11:08:14 - Feat.: - Title: Zem nezvláda naše stravovacie návyky. Štúdia ukazuje, koľko kuracieho mäsa týždenne by si mal maximálne jesť
03 - Modified: 2025-04-15 18:38:59 - Feat.: - Title: Slováci zdolali Poliakov vo futsale 1:0 a postúpili tak do baráže na ME 2026
04 - Modified: 2025-04-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Čabajské klobásky: tradícia, chuť a vášeň v každom súste
05 - Modified: 2025-03-29 09:10:20 - Feat.: - Title: Je potrebné vyhýbať sa konzumácii nepasterizovaného mlieka z infikovaných zvierat, varujú hygienici