StoryEditor

Air Slovakia preletí oceán

05.04.2007, 00:00

Od polovice júla začne lietať na pravidelných linkách z Bratislavy do Spojených štátov a Kanady letecká spoločnosť Air Slovakia. Pôjde o pravidelné lety do New Yorku a Toronta s frekvenciou jedenkrát týždenne. Linky by mali byť prevádzkované počas víkendov alebo v pondelky.
Air Slovakia bude prvým leteckým prepravcom, ktorý začne lietať z bratislavského medzinárodného letiska na pravidelných linkách za oceán. Pôvodne slovenskú leteckú spoločnosť kúpil od jej štyroch zakladateľov v októbri minulého roka britský podnikateľ Harjinder Sigh Sidhu.
Letenky od mája
"Letisko je na takéto lety pripravené a určite je naším záujmom ponúkať cestujúcim lety do vzdialenejších destinácií," hovorí Ivana Paulinyová z marketingu letiska. Dosiaľ pristávali v Bratislave len zaoceánske lietadlá, ktoré mali pôvodne pristáť v Prahe alebo Viedni, odkiaľ boli pre nepriaznivé počasie odklonené.
Na nové lety nasadí Air Slovakia Airbus 310 s miestami pre 187 cestujúcich. Letenky za oceán by mal prepravca začať predávať od mája. Letecká spoločnosť prevádzkuje v súčasnosti z Bratislavy pravidelné linky do indického Amritsaru, izraelského Tel Avivu a európskych miest Kolín, Birmingham a Miláno. K nim v letných mesiacoch pribudnú turistické destinácie Larnaka a Kuvajt. Zvýšiť sa má aj množstvo lietadiel, na ktorých bude slovenský letecký prepravca lietať do jednotlivých destinácií. Spoločnosť, ktorá vlastnila v závere minulého roka dve lietadlá typu Boeing 757 a Boeing 737 počíta na letnú sezónu so šiastimi vlastnými a prenajatými strojmi, ktoré bude využívať na svojich linkách.
Brusel a Moskva
Záujem o nové linky z bratislavského letiska má však viacero leteckých spoločností. V priebehu nasledujúcich dvoch mesiacov začne lietať pravidelná linka ruskej spoločnosti Aeroflot z Bratislavy do Moskvy. "Sme radi, že sa nám po zrušení linky Slovenských aerolínií podarilo znova obsadiť túto destináciu," hovorí PR manažérka letiska Zora Kalousková.
Obsadenie moskovskej linky Aeroflotom letisko víta aj s ohľadom na možnosti leteckej spoločnosti. Práve Aeroflot by totiž v budúcnosti mohol Bratislavu spojiť s ďalšími destináciami na ruskom trhu. Letisko zároveň rokuje o obnovení linky do Bruselu, ktorú hlavné mesto rovnako stratilo pádom Slovenských aerolínií, a k jeho ďalším plánom patrí získať ďalšie spojenie Bratislavy so Škandináviou.

01 - Modified: 2003-05-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Téma stále aktuálna -- alergie
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
07. máj 2024 01:29