Juraj Šeliga. FOTO: TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Koalícia rokovala o Matovičovom balíku. Šeliga tvrdí, že podporuje návrh SaS

23.05.2022, 15:59
Autor:
TASRTASR

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová uviedla, že ministerstvo financií by si malo ešte prepočítať ich návrh na zníženie DPH z nafty a benzínu.

Strana SaS na nedeľnej koaličnej rade predstavila partnerom zmeny, ktorými chce upraviť opatrenia z dielne ministra financií Igora Matoviča (OĽANO).

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová uviedla, že ministerstvo financií by si malo ešte prepočítať ich návrh na zníženie DPH z nafty a benzínu. Návrh liberálov podporuje strana Za ľudí. Povedal to jej podpredseda Juraj Šeliga.

image

Protiinflačný balíček môže skončiť na Ústavnom súde, tvrdí Kolíková

V prípade protiinflačnej pomoci Zemanová očakáva viaceré pozmeňujúce návrhy. "Do diskusie sa nezapájame, pretože za návrh ani pozmeňujúce návrhy nebudeme hlasovať," uviedla.

Neočakáva prerušenie aktuálnej schôdze Národnej rady v súvislosti s koaličnými rokovaniami. Rovnako neráta s tým, že by sa mali opäť presúvať mediálne zákony alebo personálne voľby komisára pre deti či šéfa Najvyššieho kontrolného úradu.

Šeliga skonštatoval, že o dani z ropy ešte mali rokovať SaS a rezort financií. "Podporujeme, aby sa ceny palív znížili o 18 centov, tak to vychádza v priemere, lebo DPH by mala ísť na osem percent," povedal.

Verí, že zmena bude ukážkou spolupráce koalície. Čo sa týka protiinflačného balíčka, naďalej sa podľa jeho slov rokuje o podpore detí s ťažkým zdravotným postihnutím, ako aj so zástupcami samospráv v parlamente, aby boli kompenzácie uzatvorené, doladené, a aby ich samosprávy aj dostali.

Hnutie Sme rodina bude podľa slov šéfa klubu Petra Pčolinského o záveroch koaličnej rady rokovať ešte v utorok na poslaneckom klube.

 

01 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 02 - Modified: 2024-04-08 10:15:03 - Feat.: - Title: Danko je pripravený rokovať o zmenách v koalícii. Politická mapa sa zásadne mení, hovorí šéf SNS 03 - Modified: 2024-04-05 13:11:22 - Feat.: - Title: Keď má prezident slabé právomoci, tak prečo je toľko napätia okolo jeho voľby? (komentár) 04 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 05 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 11:09