StoryEditor

Nové pivo bude meškať, má to však aj jeden pozitívny moment

23.06.2021, 11:00
K našej gastrokultúre patrí aj čapované pivo, ktoré si v uplynulom roku prešlo kľukatou cestou. Napriek nečakaným zmenám pri surovinách ho bude počas nasledujúcich mesiacov dosť.

Čapované a poriadne vychladené. Pivo je počas letných horúčav pre mnohých elixír. Aj keď v uplynulých pandemických mesiacoch bola na vrchole jeho balená verzia, do popredia sa opäť dostáva sudové. „Ohlasy podnikov a reštaurácií ukazujú, že o čapované pivo je záujem a v niektorých prípadoch dokonca presahuje minuloročné čísla,“ konštatuje zakladateľ portálu oPive.sk Tomáš Vašuta. Za dôležité pritom považuje, ako sa menšie pivárne postavia k letnej sezóne, keďže zvyšok roka môže byť pre ne existenčne náročný.

Pandémia zamávala aj s pivovarmi, keď napríklad Šariš v...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-25 10:00:00 - Feat.: - Title: Z malej firmy miliónový biznis. Manželky vybudovali uhlíkovo neutrálnu továreň, varia v nej aj čierne pivo 02 - Modified: 2024-04-25 12:00:00 - Feat.: - Title: Belgičanovi súd povolil šoférovať pod vplyvom alkoholu. Jeho telo si ho totiž vyrába samo 03 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 04 - Modified: 2024-04-23 05:30:00 - Feat.: - Title: Nudný telefón bojuje proti závislosti na smartfónoch pitím piva 05 - Modified: 2024-04-22 09:30:22 - Feat.: - Title: Prídeme o české pivo? Polia s chmeľom napáda agresívna hubová choroba, proti ktorej neexistuje ochrana
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 16:42