Spotreba mäsa za posledných päť rokov narástla na jedného obyvateľa približne o 19 kíl. To sa však neodzrkadľuje na našej produkcii, ktorá má podstatne pomalšie tempo.
Príde koniec týždňa a rodina si tradične sadá k nedeľňajšiemu obedu. Na stole rozvoniava slepačia polievka a bravčový rezeň. Mäsa jeme v posledných rokoch čoraz viac, ale jeden druh začína výraznejšie vyčnievať. Od roku 2015 sa podľa Únie hydinárov Slovenska náš apetít po kuracom mäse zvýšil o závratných 90 percent na približne 26 kíl na jedného obyvateľa. Ide o najlacnejšie mäso. Pri takomto čísle je namieste pozrieť sa na našu domácu produkciu, od ktorej by sme očakávali podobný rast. Opak je však pravdou a napriek miernemu vzostupu do roku 2018 tuzemská produkcia kurčiat odv...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-09-07 14:01:14 - Feat.: - Title: Top farmár pre HN: Sme najväčší v strednej Európe. Otázkou však je, či budeme schopní vajcia umiestniť na trh
02 - Modified: 2023-08-24 11:35:56 - Feat.: - Title: Je to naozaj potrebné? Imitáciu mäsa majú vegáni už dlho, teraz ich čakajú aj jedlé kosti
03 - Modified: 2023-08-18 17:30:00 - Feat.: - Title: Od Poliakov kúpil hydinu so salmonelou. Slovenský podnikateľ hovorí, že už sa výrobcovi vyhne
04 - Modified: 2023-08-17 11:32:21 - Feat.: - Title: Maďarské organizácie vyzvali na zákaz dovozu ukrajinskej hydiny do Európskej únie
05 - Modified: 2023-08-15 12:25:29 - Feat.: - Title: Hydinárom vlani stúpli tržby o viac než štvrtinu. Napriek drahým krmivám ich zisky rástli, môže za to aj štát