Spotreba mäsa za posledných päť rokov narástla na jedného obyvateľa približne o 19 kíl. To sa však neodzrkadľuje na našej produkcii, ktorá má podstatne pomalšie tempo.
Príde koniec týždňa a rodina si tradične sadá k nedeľňajšiemu obedu. Na stole rozvoniava slepačia polievka a bravčový rezeň. Mäsa jeme v posledných rokoch čoraz viac, ale jeden druh začína výraznejšie vyčnievať. Od roku 2015 sa podľa Únie hydinárov Slovenska náš apetít po kuracom mäse zvýšil o závratných 90 percent na približne 26 kíl na jedného obyvateľa. Ide o najlacnejšie mäso. Pri takomto čísle je namieste pozrieť sa na našu domácu produkciu, od ktorej by sme očakávali podobný rast. Opak je však pravdou a napriek miernemu vzostupu do roku 2018 tuzemská produkcia kurčiat odv...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-12-16 09:23:39 - Feat.: - Title: Čína na dovoz bravčového mäsa z Európskej únie uvalí antidumpingové clá
02 - Modified: 2025-12-12 13:16:41 - Feat.: - Title: Čo bude s cenou bravčového mäsa? Karty mieša choroba ošípaných, vplyv má aj na naše pulty
03 - Modified: 2025-12-05 10:53:09 - Feat.: - Title: Cukor najlacnejší od roku 2020. Prečo to na cenovkách ešte nevidno?
04 - Modified: 2025-11-07 18:30:00 - Feat.: - Title: Po dekáde došlo k otočke, chovatelia oviec si skokovo prilepšili. Farmár: Nemám dôvod chov rušiť
05 - Modified: 2025-11-07 11:08:16 - Feat.: - Title: Viaceré európske krajiny prijímajú opatrenia proti šíreniu vtáčej chrípky. Chovy sa presúvajú do interiéru