Mnohé prevádzky sa rozhodli neotvoriť. Dôvodom je prísne nariadenie, podľa ktorého musia vyčleniť 15 štvorcových metrov na jedného návštevníka.TASR
StoryEditorRadosť z uvoľňovania vystriedalo zúfalstvo. Pokuty pre reštaurácie aj za to, čo nespravili?
Príliš prísne pravidlá robia z odomknutých reštaurácií Pyrrhovo víťazstvo.
Radosť prevádzkarov z ďalšej fázy otvárania netrvala dlho. Stačil jeden pohľad na zverejnené pravidlá, ktoré museli pri obsluhovaní v interiéri dodržiavať, a bolo im jasné, že sa k bežnému fungovaniu ani nepriblížia. Kľúčovým problémom je pravidlo 15 štvorcových metrov na jedného návštevníka.
Ak chce dnes reštaurácia ponúknuť zákazníkom stoly pre dve osoby, musí si pre ne vyhradiť priestor vo veľkosti päť krát šesť metrov.
Ak by prevádzku navštívila napríklad rodina s troma deťmi, ako to hlavný hygienik Ján Mikas zamýšľal, niektoré menšie reštaurácie či bistrá by im museli vyhradiť celý priestor. „Tento limit prak...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-11-21 15:00:00 - Feat.: - Title: Čo môže za obezitu? Nedostatok pohybu nie je vinníkom, vyvracia mýty rozsiahla štúdia
02 - Modified: 2025-11-21 08:37:27 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Chlieb vo vajci poznali už v antickom Ríme, dnes zachraňuje staré pečivo a je kultovým streetfoodom
03 - Modified: 2025-10-29 11:00:00 - Feat.: - Title: Konečne dobrá výhovorka na prejedanie sa? Tvoj mozog si vyberá jedlo ešte predtým, ako si vôbec uvedomíš, na čo sa pozeráš
04 - Modified: 2025-10-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Od keltských rituálov a dohôd s diablom až po instagramové šialenstvo: Prečo si tekvice podmanili svet?
05 - Modified: 2025-10-22 14:00:00 - Feat.: - Title: Prírodná lekáreň: Čím nakŕmiť kĺby? Tieto bežné potraviny ochránia nielen pred bolesťou, ale i zápalmi