StoryEditor

Artmedia chce doma bodovať a vonku prekvapiť

26.08.2005, 12:01
Autor:
TASRTASR
"Som presvedčený, že hrať sa dá s každým a ak budeme podávať nadpriemerné výkony, nesklameme našich fanúšikov v žiadnom zápase. Všetci traja sú v porovnaní s nami papierovými favoritmi, no boli nimi aj Celtic, či Partizan. Slabšie dni mávajú aj silné tímy," uviedol hrdina odvetného stretnutia v Belehrade brankár Juraj Čobej.

V tábore futbalistov Artmedie Bratislava vládla po štvrtkovom žrebe základných skupín Ligy majstrov v Monaku spokojnosť. Z trojice súperov v H-skupine Inter Miláno, FC Porto Glasgow Rangers považujú za favorita zhodne taliansky veľkoklub, ktorého privítajú 13. septembra v prvom zápase na domácej pôde, no po vyradení Celtiku Glasgow a Partizana Belehrad v 2., resp. 3. predkole vopred neskladajú zbrane pred nikým.
"Som presvedčený, že hrať sa dá s každým a ak budeme podávať nadpriemerné výkony, nesklameme našich fanúšikov v žiadnom zápase. Všetci traja sú v porovnaní s nami papierovými favoritmi, no boli nimi aj Celtic, či Partizan. Slabšie dni mávajú aj silné tímy," uviedol hrdina odvetného stretnutia v Belehrade brankár Juraj Čobej. Kolená sa pred trojicou súperov zvučných mien po žrebe neroztriasli ani kapitánovi slovenského majstra Balázsovi Borbélymu. "Keď sme porazili Celtic Glasgow doma, môžeme aj Rangers. Myslím, že hlavne v domácom prostredí máme šancu bodovať, no zápas v Belehrade nám ukázal, že sme schopní zabodovať aj na súperových ihriskách," vyhlásil Borbély, ktorý sa teší hlavne na štadión San Siro v Miláne. "Želal som si milánske AC, no Inter nie je o nič slabší a považujem ho za jednoznačného favorita našej skupiny. V Glasgowe to už poznáme, ale na rozdiel od zápasu s Celtikom, keď nám fandili priaznivci Rangers, teraz nám budú naklonení fanúšikovia v zeleno-bielych dresoch. Porto je pravidelným účastníkom Ligy majstrov, v roku 2004 ju dokonca vyhral, no teraz má podľa môjho názoru slabší tím ako za trénera Mourinha, pretože najkvalitnejších hráčov, ako bol napríklad Deco, predali," skonštatoval Borbély.
Asistent trénera Artmedie Michal Hipp prežíval žreb pokojne a vopred si žiadnych súperov nevyberal. "Nechal som to na osud, pri žrebe človek už nič nezmôže. Nikoho som si špeciálne neželal, nechal som sa prekvapiť," uviedol Michal Hipp, ktorý v otázke favorita súhlasí s Borbélym. "Za favoritov považujem Inter Miláno a tiež FC Porto, nie náhodou boli tieto dva tímy v prvých dvoch košoch. V Porte nastala generačná výmena po odchode Mourinha, no tento tréner v klube zanechal svoj výrazný rukopis. Hoci sa Portu v uplynulej sezóne až tak nedarilo a hráči ako Tiago, či citeľne Deco chýbajú, stále je to pojem v európskom futbale. Veď v roku 2004 zvíťazil v Lige majstrov a rok predtým získal aj Pohár UEFA. Po postupe cez Celtic viacero hráčov prorokovalo, že sa do Glasgowa ešte v tejto sezóne vrátime. Väčšina si možno myslela, že v Pohári UEFA a o to to je krajšie, že to bude v Lige majstrov. Myslím, že sila oboch týchto mestských rivalov je približne rovnaká, hoci v poslednom vzájomnom ligovom zápase mali navrch hráči Rangers," dodal asistent Hipp.

01 - Modified: 2003-01-21 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kľúčom k zahraničným investíciám je kvalifikovaná pracovná sila
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 22:36