StoryEditor

Maďarič bránil vládu pred spojením s oligarchami. Veľmi dobre viete, že ja viem, reagoval Mihál

20.04.2016, 13:45
Autor:
lmlmtasrtasr

Minister kultúry Marek Maďarič dnes vstúpil do rozpravy v parlamente, keď požiadal o slovo po vystúpení poslanca SaS Jozefa Mihála.

Dôvodom bol fakt, že sa člen vlády ostro ohradil proti vyjadreniam viacerým opozičným politikom, že oligarchovia mali vplyv na zostavenie tejto vlády.

Ak pán poslanec Mihal, viete o tom, že túto vládu skladali oligarchovia, tak prineste dôkazy. Ja som tam bol a môžem priniesť osobné svedectvo o tom, ako vláda vznikala. Žiadni oligarchovia ju nezostavovali,“ vyhlásil Maďarič vo svojom prejave.

Vo faktickej poznámke potom ešte doplnil, že bez uvedenia dôkazov a faktov takéto vyjadrenia opozičných poslancov považuje za veľmi zhubné. „Nechcete akceptovať, že táto vláda je výsledkom ľudí a demokratickej väčiny,“ povedal minister kultúry.

U opozície vyvolali jeho slová veľké vášne. „Dostali ste vo voľbách 28 percent. Ja osobne to hodnotím ako prehru ľavicovej politiky. A čo sa týka oligarchov pán Maďarič: vy vetasrľmi dobre viete, že ja viem,“ reagoval Jozef Mihál.

"Chceli ste postaviť vládu na nenávisti

Maďaričove slová pobúrili aj poslanca Daniela Lipšica. „Vy neviete ako vznikal Smer? Že vznikal ako akciovka piatich oligarchov?“ pýta sa Lipšic.

"Ste vládou oligarchov," vyhlásil poslanec OĽaNO-NOVA Jozef Viskupič.

Jeho kolega z klubu Gábor Grendel si myslí, že Maďariča asi partneri neinformovali o niektorých stretnutiach, keď tvrdí, že oligarchovia sa nepodieľali na tvorbe súčasnej koalície.

Maďarič vo svojom prejave dodal, že žiadny solídny politik nevstúpil do vlády okolo SaS s ľuďmi ako Igor Matovič a Daniel Lipšic (obaja OĽaNO-NOVA), ani s hnutím Borisa Kollára Sme rodina.

"Chceli ste postaviť vládu na nenávisti pánov Matoviča a Lipšica, na zatiaľ veľkej neznámej okolo pána Kollára. Tak sa vám to nepodarilo. Lebo tí, ktorí majú trošku politickej skúsenosti a majú zmysel pre to vypočuť ľudí v ich základnom posolstve, dali dohromady inú vládu," vysvetlil Maďarič.

01 - Modified: 2024-04-25 16:46:35 - Feat.: - Title: Malatinec novelu o medveďoch podporuje, Stohlová ju nepovažuje za funkčnú a bezpečnú 02 - Modified: 2024-04-25 14:20:47 - Feat.: - Title: Pracovníci a sympatizanti RTVS prišli do práce v čiernom, sporný zákon preskúma eurokomisia 03 - Modified: 2024-04-25 12:59:54 - Feat.: - Title: Nedostavil sa na vypočutie. Opozícia vyzvala prezidenta Finančnej správy, aby zodpovedal otázky na schôdzi 04 - Modified: 2024-04-25 06:32:09 - Feat.: - Title: Poslanci majú v tomto roku zarábať vyše 6600 eur. Žijúci mimo Bratislavy dostanú ešte viac 05 - Modified: 2024-04-24 12:02:02 - Feat.: - Title: Vláda schválila návrh na možné využitie pomoci v oblasti agrosektora
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
26. apríl 2024 08:17