Protest nacionálnych boľševikov v MoskveYouTube
StoryEditor

"Krym je málo" či "naše tanky budú v Prahe!" Ruskí extrémisti pochodovali Moskvou

06.04.2016, 12:18
Autor:
mslmsl
Pri príležitosti Dňa ruského národa pochodovali 5. apríla Moskvou a ďalšími ruskými mestami extrémisti.

"Naše MiGy pristanú v Rige, naše tanky budú v Prahe!" Znelo z megafóny ruských extrémistov, ktorí v utorok pochodovali Moskvou pri príležitosti "Dňa ruského národa". Ľudia prizerajúci sa búrlivej demonštrácii sa tiež dozvedeli, že Kyjev, Minsk a Vilnius, ale aj Berlín, Istanbul či Varšava sú ruské mestá, píše portál Lidovky.cz.

Nie príliš početná skupina nacionálnych boľševikov sa na večernej akcii v Moskve vyzbrojila vlajkami a megafónmi. Tými vodcovia demonštrantov usmerňovali svojich kolegov a búrlivé skandovanie, ktorým sa niekoľko desiatok extrémistov uctilo takzvaný Deň ruského národa (5. apríl, ktorý priaznivci nacionálne boľševickej ideológie nazývajú "sviatkom nášho víťazstva" a oslavujú ho už od roku 1996 - pozn. red.)

"Krym nám je málo!" Opakovali po svojich vodcoch s megafónom extrémisti. Následne dali hlasne najavo, čo považujú za výsostne ruské územie: "Kyjev - ruské mesto! Tallinn - ruské mesto! Minsk - ruské mesto! Vilnius - ruské mesto! Varšava - ruské mesto! Riga - ruské mesto! Berlín - ruské mesto! Istanbul - ruské mesto! Konštantínopol (sic!) - ruské mesto!"

Výpočet miest neskôr vystriedal rýmovaný slogan "Naše MiGy pristanú v Rige, naše tanky budú v Prahe!"

Demonštratívny pochod pri príležitosti Dňa ruského národa bol na utorkový večer organizovaný v najmenej trinástich ruských mestách; okrem ruskej metropoly napríklad v Petrohrade, Volgograde, Rostove nad Donom, Nižnom Novgorode či Kazani.

Ten moskovský zachytáva video, ktoré zverejnil spravodajský server Grani.ru. V príspevkoch pod príslušným príspevkom na Facebooku extrémisti namiesto sympatií zbierajú skôr kritiku a výsmech ako "idioti", "oživené mŕtvoly" či "dobytok".

"20. storočie, kedy na území ZSSR zahynulo vyše 50 miliónov ľudí, teda vo svetových dejinách unikátny (počet), sa ukazuje ako málo. V 21. storočí toho musíme zničiť ešte viac. A nastane raj. ,Zákonný' proces, očividne," komentuje video jeden z diskutujúcich.

01 - Modified: 2024-04-18 05:37:29 - Feat.: - Title: Francúzske súdy skonfiškovali vilu, ktorá patrí manželovi Ľudmily Putinovej 02 - Modified: 2024-04-17 21:56:20 - Feat.: - Title: Švajčiarsko sa nepripojí k skupine pátrajúcej po peniazoch ruských oligarchov 03 - Modified: 2024-04-17 20:27:48 - Feat.: - Title: Česko a Belgicko chcú, aby Únia zvážila sankcie na Rusko za zasahovanie do volieb 04 - Modified: 2024-04-17 18:52:42 - Feat.: - Title: Ruská FSB zadržala štyroch ľudí za pomoc Kyjevu. Posielali peniaze ukrajinskej armáde 05 - Modified: 2024-04-17 18:44:43 - Feat.: - Title: Európska únia má povinnosť sprísniť sankcie voči Iránu za útok na Izrael, povedal Macron
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
18. apríl 2024 08:39