Aké ste mali detstvo? Začnime tým raným stupavským.
Prečo?
A?
Nestalo sa. (Smiech).
Život na okraji veľkého parku v historickom dome plnom zaujímavých ľudí znie veľmi fajn. Trošku hippie. Bol hippie?
Bolo to fajn, mali sme dvoch psov. Áno, takéto niečo by som raz asi chcela pre svoje dieťa. S kamarátkou sme sa stretávali na drevenom moste, jedna čakala na druhú a potom sme spolu išli cez park a zažívali všeličo. Ale zároveň to bolo pre decko aj trošku tvrdé. Tuším som tam aj fajčiť začala. (Smiech) Viete, veľká partia, do ktorej ste buď patrili, alebo nepatrili a veľmi chceli patriť… Na jednej strane sloboda, ale na druhej divočina. Celkom mi odľahlo, keď som odišla do Bratislavy. Zdala sa mi slobodnejšia, cítila som, že som v meste, ktoré ma nebude súdiť. Priznám sa, že v Stupave to za mojich čias tak trošku smrdelo akýmsi odsúdením: ona povedala… on povedal, že ťa videl a ty si robila… Dnes už je to asi inak, veľa ľudí sa prisťahovalo, vzduch sa trochu uvoľnil a to je dobre. Na novej škole v Bratislave som si našla priateľstvá, ktoré pretrvali dodnes.
O svojich rodičoch sa vyjadrujete veľmi pekne, s láskou, ale aj tak - nemali ste nikdy pocit osamenia? Každý z nich po rozvode išiel za svojím osobným šťastím, rodina sa roztrhla a rozcestovala. Ako ste to vnímali ako dieťa a dospievajúca?
Myslím, že každé dieťa z rozvedenej rodiny si nesie nejaké zranenie a je úplne jedno, či sa jeho rodičia odsťahujú o dvadsať alebo dvetisíc kilometrov ďalej. Rodina a to „ako to má vyzerať“ tam zrazu nie je. Tá naša bola iná než tá tradičná. Rodičia ma mali vždy nesmierne radi a dnes ma majú možno ešte radšej, alebo mi aspoň lepšie rozumejú. Starí rodičia tiež. V detstve som naozaj nič negatívne nepociťovala. Detstvo skrátka bolo. Všetko bolo. Puberta, chlapci, lásky, kamošky. Človek tým nejako prepláva, prijme situáciu, nepremýšľa nad tým. Paradoxne práve teraz, keď mám s obomi rodičmi najúprimnejší vzťah, lebo ako dospelá chápem, že sú to iba ľudia a viem ako s láskou tak aj so zhrozením povedať - ježišmária, aha, toto sú moji rodičia - tak teraz som ochotná pozrieť sa na svoje dávne zranenia. Teraz som vo fáze, že to chcem a aj viem riešiť. Už viem, že aj keď som sa tomu nevenovala vtedy, keď sa to dialo, neznamená, že to nebolo. Možno si nesiem so sebou zvláštne vzorce správania a fungovania, ktoré sa občas prejavia v partnerskom živote. Pracujem s tým aj s terapeutmi. Lebo je vlastne úplne jedno, prečo sa rozviedli moji rodičia, to nie je zaujímavé - zaujímavé je skôr to, aké vzťahy dnes tvorím ja, čím sú alebo nie sú poznačené. Ľudia sa vraj niekedy boja rozviesť, lebo čo len bude s tými malými deťmi. Čo s malými! Čo bude s tými deťmi, keď dospejú! (Smiech) Aj keď, to už je na nás dospelákoch.
Na Instagrame máte fotku s babičkou. Po spoločnom výlete v popiske k tej fotografii konštatujete, že ste spolu prešli 12 kilometrov a také to bolo dobré, až ste sa zabudli pohádať. Ak sa s babičkou hádate, o čom?
Veď o mne, samozrejme. Ako b...
Zostáva vám 85% na dočítanie.