StoryEditor

Sodastream v konečníku aj vanishové deti: Neuveriteľné zážitky slovenských lekárov

05.02.2022, 23:00
Vibrátor v konečníku, ktorý sa nedá vytiahnuť, zlomený penis po súloži v bazéne, človek, ktorý pri veľkej potrebe tak tlačil, že z neho vyšli črevá, či mladá žena, ktorá opakovane vypadávala z okien.

Ako ste sa dostali k tomu, že rozprávate príbehy lekárov a spovedáte zdravotníkov v podcaste?

Archív HN

​Keď som robil na urgente v bratislavskej nemocnici na Antolskej ulici, bol tam zdravotný brat Filip Machala, s ktorým som si celkovo dobre sadol. Ja som potom odišiel na urgent do Galanty, on išiel robiť do Karlovej Vsi do ambulancie a dlhšie sme sa nevideli. On už dávnejšie rozmýšľal nad vytvorením medicínskeho podcastu, a keď už mal nejakú predstavu, zašiel za chalanmi zo spoločnosti Zábava v podcastoch (Zapo) a dohodol sa s nimi, že ak zoženie lekára, ktorý bude ochotný zaujímavo a hlavne veľa rozprávať, tak to skúsia. Spomenul si na mňa, ukecaného doktora, lebo naozaj ukecaný byť viem. Keď mi zavolal, že či by sa so mnou mohol stretnúť, v hlave mi išlo – no ďalší, čo sa dal na finančné poradenstvo a chce ma len ako klienta...

Ale všetko bolo inak!

Sadli sme si na pivo, pokecali sme o podcaste a tá predstava sa mi celkom zapáčila. Ja som sa už dávnejšie chystal písať blog, ale práce bolo čoraz viac a blog som nechal blogom. Pri podcaste mi bolo jasné, že vysvetľovať poslucháčom medicínu cez priame príbehy, ktoré zažívame, by bolo výborné, a tak po stretnutí sa s chalanmi zo Zapo nakoniec vznikol podcast: Doktor má Filipa. Medzi prvými epizódami bol jeden so záchranárom Robom, ktorého sme si pozvali, a odvtedy sa to rozbehlo. Od vlaňajšieho leta si pozývame lekárov, sestry, záchranárov.

Prečo názov Doktor má Filipa?

Rozmýšľali sme, ako nazvať podcast, ktorý má byť príbehový, zaujímavý aj poučný a prišiel nápad volať ho Doktor a Filip, lebo ja som doktor, Filip je Filip. V tom momente mi napadlo – Doktor má Filipa. Vtipné na tom je, že aj Filip má syna Filipa a aj ja mám syna Filipa, takže názov môže mať viac vysvetlení.

Vysielate ho už takmer rok a pol, za ten čas ste si aj od iných lekárov vypočuli množstvo príbehov o tom, čo všetko sa dá zažiť v nemocnici. Napríklad ten o zlomenom penise, ako v akvaparku súložil muž s milenkou a zlomil si penis, ale nechcel ísť do blízkej nemocnice, lebo tam mala práve službu na urológii jeho manželka.

To sme mali pozvaného urológa, ktorý nám rozprával príbeh, ako človek so zlomeným penisom žiadal,

aby ho odviezli do nemocnice do iného mesta. Samozrejme, že nikto nerozumel, prečo chce ísť inde a nie do neďalekej nemocnice, tak musel ísť s pravdou von, že potrebuje ísť do mesta, v ktorom ho v nemocnici nepoznajú. Operácia vyšla dobre, na druhý deň mohol ísť domov.

Ako sa môže zlomiť penis, keď tam nie je kosť?

V penise sú kavernózne telesá, ktoré sa po stvrdnutí správajú povedzme ako chrupavka, a to môže prasknúť. Problém je, že po poškodení natečie do okolia veľa krvi a penis by mohol odumrieť, čiže je to dosť závažná vec. Urológovia musia operovať čo najskôr.

Alebo príbehy o tom, ako mali ľudia v sebe cudzie telesá...

Takých prípadov je plno, napríklad jeden urológ nám rozprával príbeh, ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-01-14 11:13:42 - Feat.: 0 - Title: Uznávaný psychiater Pavel Černák: Ľudia rezignovali na vlastné šťastie, opierajú sa o lieky 02 - Modified: 2022-01-18 11:38:07 - Feat.: 0 - Title: Čo bolí najviac? Ani pôrod, ani kopanec do semenníkov. Lekári zostavili rebríček, výsledky prekvapili 03 - Modified: 2022-01-26 10:30:47 - Feat.: 0 - Title: Neurochirurg: V záchranke sa zväčša stretávam s nezaočkovanými. Hoaxy na tom majú obrovský podiel
01 - Modified: 2024-04-25 21:43:50 - Feat.: - Title: KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi, náklady sa nemajú preniesť na pacienta 02 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Šéf kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku pre HN: Účasti na eurovoľbách by pomohlo spájanie hlasovaní 03 - Modified: 2024-04-25 07:56:22 - Feat.: - Title: Seriál HN Chcem byť exportér: EXIMBANKA SR zvýhodňuje financovanie exportu v náročných časoch 04 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Že sem príde viac študentov zo zahraničia? Nereálne, hovorí pre HN rektor nitrianskej univerzity (rozhovor) 05 - Modified: 2024-04-24 08:01:41 - Feat.: - Title: Daja Turnerová: „Gény sa nezaprú, aj keď ich stretnete na opačnom konci sveta.“
menuLevel = 1, menuRoute = tema, menuAlias = tema, menuRouteLevel0 = tema, homepage = false
26. apríl 2024 02:17