V londýnskej štvrti Smithfield sa dnes konala tradičná vianočná aukcia mäsa, keď obchodníci predávajú morčacie a ďalšie mäso tým, ktorí ponúknu najviac.
Centrum obchodu
Smithfieldský trh na okraji londýnskej finančnej štvrte bol stovky rokov centrom obchodu s mäsom a hospodárskymi zvieratami.
Trh v Smithfielde môže z rozhodnutia úradov fungovať do roku 2028. Väčšina obchodníkov s mäsom uviedla, že sa potom chcú presťahovať na nové miesto v Londýne.
Davy záujemcov o účasť v aukcii sa desiatky rokov na Štedrý deň prebojovávali na chladný a preplnený Smithfield Market, aby si zabezpečili prebytočné produkty za výhodné ceny. Vždy sa platilo len v hotovosti a k dostaniu boli napríklad komplet jahňacie nohy alebo kusy červeného mäsa hádzané do davu.
Začiatok Vianoc
"Tá atmosféra je fantastická," povedal predseda správnej rady spoločnosti Smithfield Market Tenants Greg Lawrence. "Pre mnohých ľudí je to začiatok Vianoc. Prichádzajú už skoré ráno, zájdu si na raňajky, idú na aukciu, kúpia si tovar a potom idú do krčmy. "
V budove viktoriánskej tržnice v Smithfielde sa zhromaždili stovky ľudí, niektorí v čiapkach Santy, iní držali transparenty s objednávkami mäsa. Záujemcovia dvíhali bankovky do výšky, aby upútali pozornosť mäsiarov v bielych plášťoch, ktorí často hádzali do davu krocana alebo kus hovädzieho, čím vyvolali hlasný jasot.
Niektorí ľudia z davu hovoria, že chodia kvôli výhodným ponukám, zatiaľ čo iní tvrdia, že majú radi tú atmosféru. "Všetci sú tak priateľskí a všetci si fandia, aby na Štedrý deň každý niečo dostal," povedala Sharon, ktorá sa predstavila len svojím krstným menom. "Je to úžasné. "