StoryEditor

Z popradského letiska odleteli prví cestujúci do londýnskeho Stanstedu

01.11.2023, 16:59
Autor:
ČTKČTK

Riaditeľ obchodu a prevádzky letiska Michal Staňa doplnil, že lietať sa bude z Popradu pravidelne dvakrát do týždňa, vždy v stredu a v sobotu.

Z popradského letiska v stredu popoludní odleteli prví cestujúci do londýnskeho Stanstedu v rámci novej pravidelnej linky spoločnosti Ryanair.

Výkonný riaditeľ letiska Ján Pitoňák pri tejto príležitosti uviedol, že prioritou nového vedenia bolo pokračovať v rozvojových projektoch. "Myslím, že sme dodržali slovo, je to veľký deň pre akcionárov, zamestnancov i celý región. Likvidujeme fámy, je to veľký krok, za ktorým musia nasledovať ďalšie," skonštatoval.

Riaditeľ obchodu a prevádzky letiska Michal Staňa doplnil, že lietať sa bude z Popradu pravidelne dvakrát do týždňa, vždy v stredu a v sobotu.

Na Sviatok všetkých svätých priletelo pod Tatry približne 120 ľudí, do Stanstedu odletelo krátko po 16.00 h plné lietadlo so 190 cestujúcimi.

Výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lucia Blašková skonštatovala, že pre turistov z celého sveta sa vďaka tomu otvára možnosť priletieť do Vysokých Tatier priamo.

"Toto letecké spojenie vzniklo, aby sme Tatry spropagovali v celom svete. Na druhej strane nie je to len o Tatrách, ťažiť z toho bude aj Liptov, Slovenský raj, Pieniny a celý Prešovský kraj," zdôraznila Blašková.

Popradské letisko má podľa nej výhodu v tom, že sa nachádza v bezprostrednej blízkosti lyžiarskych stredísk a horských destinácií.

Marketing nového spojenia okrem OOCR Región Vysoké Tatry finančne podporil aj OOCR Liptov a Prešovský samosprávny kraj (PSK). "Jednou z našich vízií je ešte viac toto letisko podporiť. Vnímame ho ako strategické a jednou z možností je aj náš opätovný vstup do letiska na pozícii akcionára," upozornil podpredseda PSK Štefan Bieľak.

Cieľom OOCR Región Vysoké Tatry je v budúcnosti naštartovať aj ďalšie pravidelné letecké linky. "Určite by sme si želali Pobaltie, Tel Aviv a často hovoríme aj o Rumunsku a leteckom spojení s Bukurešťou, prípadne so štátmi Beneluxu," vymenovala Blašková.

Pitoňák dodal, že aktuálne so spoločnosťou Ryanair rokujú napríklad o linke do Dublinu a opätovne chcú zaviesť linku do Rigy.

 

01 - Modified: 2024-04-20 15:26:24 - Feat.: - Title: Dánske letisko v Billunde evakuovali, zastavili aj všetky lety 02 - Modified: 2024-04-19 07:43:35 - Feat.: - Title: Katarské letisko Hamad považujú cestujúci za najlepšie na svete 03 - Modified: 2024-04-06 09:00:00 - Feat.: - Title: ZOZNAM Skvelá správa pre milovníkov cestovania. Z bratislavského letiska sa teraz dostaneš do desiatok obľúbených destinácií 04 - Modified: 2024-04-03 10:14:22 - Feat.: - Title: Mesto Poprad požaduje dočasné vyňatie úseku D1 zo spoplatnených diaľnic 05 - Modified: 2024-03-31 17:03:55 - Feat.: - Title: Britské letiská očakávajú dva milióny cestujúcich do zahraničia počas Veľkej noci
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 12:35