StoryEditor

Polícia v Nottinghame našla v uliciach tri telá, zadržala podozrivého

13.06.2023, 11:38
Autor:
ČTKČTK

Kvôli incidentom i vyšetrovaniu bola prerušená verejná doprava v centre Nottinghamu.

Britská polícia dnes v Nottinghame zadržala 31-ročného muža po tom, čo boli v uliciach mesta nájdené telá troch zabitých ľudí. Podľa agentúry Reuters o tom dnes informovala polícia. Už skôr dopoludnia sa v britských médiách objavila informácia, že polícia uzavrela niekoľko ulíc v centre mesta kvôli "prebiehajúcemu závažnému incidentu". Britský premiér Rishi Sunak v prvej reakcii polícii poďakoval a vyjadril sústrasť pozostalým.

Dve telá našli na Ilkeston Road, kam bola okolo 4.00 h miestneho času (5.00 h SELČ) privolaná polícia. Ďalšie telo ležalo na Magdala Road. Polícia zasahovala tiež na Milton Street, kde sa dodávka pokúsila prejsť ľudí, traja skončili v nemocnici. Podľa polície spolu všetky udalosti súvisia, píše BBC News.

"Je to hrôzostrašný a tragický incident, ktorý si vyžiadal životy troch ľudí. Veríme, že tieto tri incidenty spolu súvisia a podozrivého sme zadržali," uviedla šéfka polície v grófstve Nottinghamshire Kate Meynellová. Dodala, že vyšetrovanie je iba na začiatku a požiadala verejnosť, aby sa uzavretým častiam mesta vyhla.

Kvôli incidentom i vyšetrovaniu bola prerušená verejná doprava v centre Nottinghamu. Podľa BBC sú všade ozbrojené policajné hliadky, na mieste pracujú forenzní odborníci. Polícia požiadala prípadných svedkov nešťastia, aby ju kontaktovali. V meste vzdialenom necelých 200 kilometrov severne od Londýna žije na 350-tisíc obyvateľov.

"V myšlienkach som so zranenými a rodinami a blízkymi tých, ktorí prišli o život," napísal na Twitteri Sunak. Policajtom a záchranárom poďakoval za reakciu na "šokujúci incident" a dodal, že o vývoji je pravidelne informovaný.

Šéf opozičných labouristov Keir Starmer prerušil svoje vystúpenie na technologickej konferencii v Londýne a vyjadril sústrasť tým, ktorých nešťastie zasiahlo.

Poslanci zvolení za Nottingham vydali spoločné vyhlásenie, v ktorom ďakujú zasahujúcim zložkám, sľubujú prešetrenie udalosti a informujú obyvateľov o možnostiach pomoci. "Nottingham je krásne mesto, ktoré je domovom skvelých ľudí z rôzneho prostredia. Sme otrasení dnešnými udalosťami, ale budeme im čeliť spoločne a ako komunita sa uzdravíme, "napísali Nadia Whittomeová, Lilian Greenwoodová a Alex Norris.

01 - Modified: 2024-05-18 21:16:32 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Česi zdolali Veľkú Britániu, vrátili sa tak na čelo tabuľky 02 - Modified: 2024-05-16 15:42:12 - Feat.: - Title: Rusko oznámilo, že v odvete na kroky Londýna vyhostí britského vojenského pridelenca 03 - Modified: 2024-05-13 09:22:58 - Feat.: - Title: V Británii obvinili troch mužov podozrivých zo špionáže pre tajné služby Hongkongu 04 - Modified: 2024-05-09 16:06:07 - Feat.: - Title: Britská libra oslabuje, centrálna banka naznačila skoré zníženie úrokov 05 - Modified: 2024-05-09 11:39:24 - Feat.: - Title: Britská centrálna banka nezmenila úrokové sadzby. Veci sa uberajú správnym smerom, vraví jej šéf Bailey
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. máj 2024 12:47