Ilustračná fotografia. FOTO: Reuters
StoryEditor

Muž v USA postrelil dievčatko a jej rodičov kvôli stratenej lopte, ktorú si prišli zobrať z pozemku

20.04.2023, 23:15
Autor:
ČTKČTK

Podľa suseda Jonathan Robertson začal v utorok strieľať, keď si na jeho pozemok prišli deti vyzdvihnúť loptu, ktorá sa im stratila pri hraní. Už skôr vraj deti niekoľkokrát okrikoval, tentoraz však išiel do svojho domu a vrátil sa so strelnou zbraňou.

Muž z amerického štátu Severná Karolína postrelil šesťročné dievčatko a jej rodičia po tom, čo si na jeho dvor prišli deti pre stratenú basketbalovú loptu, uvádza agentúra AP s odvolaním sa na susedov a rodinu zraneného dieťaťa. Incident v meste Gastonia západne od Charlotte sa javil ako ďalší v sérii striel z posledných dní, ktoré sa stali za pôvodne nevinných okolností.

Polícia v okrese Gaston v stredu uviedla, že v súvislosti s utorkovým prípadom pátra po 24-ročnom Robertovi Singletarym, ktorý z miesta činu ušiel. Muž bol už predtým vyšetrovaný pre podozrenie, že v decembri s kladivom zaútočil na istú ženu, a teraz čelí obvineniam okrem iného zo štvornásobného pokusu o vraždu. Hovorca okresnej samosprávy dnes uviedol, že Singletary zatiaľ zostáva na úteku.

image

Streľba v USA. Útočník zabil v banke v Louisville päť ľudí, ďalších šesť je zranených

Podľa suseda Jonathan Robertson začal v utorok strieľať, keď si na jeho pozemok prišli deti vyzdvihnúť loptu, ktorá sa im stratila pri hraní. Už skôr vraj deti niekoľkokrát okrikoval, tentoraz však išiel do svojho domu a vrátil sa so strelnou zbraňou. Robertson povedal, že Singletary začal strieľať, zatiaľ čo sa rodičia rýchlo snažili dostať svoje deti do bezpečia.

Jedna z guliek ľahko zranila na tvári šesťročnú Kinsley Whiteovú, ktorá bola po ošetrení rany prepustená z nemocnice, uviedla jej rodina. Matka dievčatka tiež utrpela ľahké zranenia, otec Jamie White však po zásahu do chrbta zostával podľa rodiny v stredu v nemocnici s vážnymi problémami.

AP správu priniesla len niekoľko dní po tom, čo postarší muž v štáte Missouri strelil do hlavy a do ruky 16-ročného chlapca, ktorý u neho omylom zazvonil. V New Yorku zase minulý týždeň prišla o život 20-ročná žena, ktorá sa s trojicou kamarátov po ceste auto na večierku po zlom odbočení ocitla na cudzej príjazdovej ceste, načo obyvateľov domu začal strieľať. Krátko nato médiá informovali o streľbe v Texase na skupinu dievčat, z ktorých jedna sa omylom pokúsila otvoriť cudzie auto. Jej kamarátka skončila v ťažkom stave v nemocnici.

image

Ako ukrajinská pobrežná obrana zničila plány na vylodenie pri Odese. Čo dokáže vo vojne s Ruskom?

V Spojených štátoch sú strelné zbrane ľahko dostupné a podľa posledných prieskumov je aspoň jedna v zhruba 40 percentách domácností. Niektoré štáty navyše majú zákony, ktoré obyvateľov oprávňujú na použitie smrtiacej sily, keď sa boja o svoj alebo cudzí život.

Podľa niektorých komentátorov potom k incidentom, aké priniesli posledné dni, prispieva rozdúchavanie strachu zo strany niektorých médií a politikov. Vnuk 84-ročného muža obvineného v spomínanom prípade zo štátu Missouri médiám povedal, že jeho starý otec bol v poslednom čase ponorený do "24-hodinového spravodajského cyklu strachu a paranoie". "Zdá sa mi, že ho to v mnohých ohľadoch naozaj ďalej radikalizovalo," povedal 28-ročný Klint Ludwig.

01 - Modified: 2023-04-19 17:59:56 - Feat.: 1 - Title: Americká polícia v súvislosti so streľbou v Alabame zatkla dvoch mladíkov 02 - Modified: 2023-04-11 05:46:00 - Feat.: 1 - Title: Pri streľbe v banke v americkom Louisville zranili aj policajného nováčika 03 - Modified: 2023-04-10 20:40:00 - Feat.: 1 - Title: Bývalý zamestnanec zastrelil v banke v Louisville štyroch ľudí 04 - Modified: 2023-04-10 14:55:57 - Feat.: 1 - Title: Streľba v USA. Útočník zabil v banke v Louisville päť ľudí, ďalších šesť je zranených
01 - Modified: 2024-04-19 06:23:00 - Feat.: - Title: Šéf CIA varoval pred najhorším scenárom pre Kyjev: Ukrajina bez ďalšej pomoci môže prehrať vojnu už tento rok 02 - Modified: 2024-04-19 05:32:00 - Feat.: - Title: "Pohni sa, Európa!" Starý kontinent by mal poskytnúť Ukrajine viac pomoci, tvrdí Trump 03 - Modified: 2024-04-18 21:52:07 - Feat.: - Title: USA v Bezpečnostnej rade vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN 04 - Modified: 2024-04-18 21:46:07 - Feat.: - Title: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre Spojené štáty, uviedol Trump. Cez víkend má prebehnúť dôležité hlasovanie 05 - Modified: 2024-04-18 21:07:30 - Feat.: - Title: Peter Pavel vyzval Spojené štáty, aby schválili balík pomoci Ukrajine. Republikáni ju blokujú
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 08:54