Autá jazdia po Krymskom moste spájajúceho ruskú pevninu s anektovaným ukrajinským polostrovom Krym. FOTO: TASR/AP
StoryEditor

Na Kryme sa ozvali výbuchy. Explózia zničila ruské rakety prevážané po železnici, píš GRU

20.03.2023, 23:20
Autor:
ČTKČTK

Na sociálnych sieťach sa dnes večer objavilo niekoľko neoverených videí, na ktorých sú zachytené silné explózie aj zvuky streľby.

Nad krymským mestom Džankoj sa dnes ozvali explózie. Ruskom dosadený šéf správy Krymu Sergej Aksjonov na svojom telegrame uviedol, že nad polostrovom zafungovala protivzdušná obrana.

Ukrajinská vojenská rozviedka GUR napísala, že explózia zničila ruské strely s plochou dráhou letu Kalibr, ktoré boli prevážané po železnici. O pôvode výbuchov sa GUR nezmienila a ani za ne neprijala zodpovednosť, podotýka ruskojazyčný server BBC.

image

Rusko opäť pohrozilo ukončením obilnej dohody. Moskva má vlastné požiadavky

Na sociálnych sieťach sa dnes večer objavilo niekoľko neoverených videí, na ktorých sú zachytené silné explózie i zvuky streľby. Niektoré z nich hovoria o zasiahnutej železnici, ďalšie zdroje uvádzajú, že Ukrajina vyslala nad Ruskom anektovaný Krymský polostrov drony, ktoré po zasiahnutí cieľa vybuchnú. Tieto správy ani pôvod videí nemožno nezávisle overiť.

„V oblasti Džankoje pracovala protivzdušná obrana. Trosky podľa predbežných údajov poškodili obytný dom a obchod," napísal v príspevku telegramu Aksjonov. Jeden človek je podľa neho zranený.

Severokrymský Džankoj pretína veľký železničný uzol a leží v ňom niekoľko vojenských zariadení. Mesto sa nachádza neďaleko Ruskom okupovanej ukrajinskej Chersonskej oblasti a vedú cez neho zásobovacie trasy pre ruské jednotky.

image

Čína nemá ochotu tlačiť Rusko k zodpovednosti za zverstvá na Ukrajine, znie z USA

„Výbuch v meste Džankoj (...) zničil ruské strely s plochou dráhou letu Kalibr pri ich preprave po železnici," napísala bez ďalších podrobností o incidente GUR na telegrame.

Krym Rusko anektovalo v roku 2014. Polostrov cez víkend podľa ruských agentúr navštívil ruský prezident Vladimir Putin.

01 - Modified: 2023-03-20 13:37:43 - Feat.: 1 - Title: Zase dvojník? Nad Putinovou návštevou Mariupolu sa vznášajú otázniky 02 - Modified: 2023-03-20 09:21:11 - Feat.: 1 - Title: Môže byť Putin zatknutý? Doteraz cestoval len do krajín, ktoré nepodliehajú jurisdikcii medzinárodného súdu 03 - Modified: 2023-03-19 22:17:10 - Feat.: 1 - Title: Putin privítal ochotu Číny podieľať sa na ukončení konfliktu na Ukrajine. Mám vysoké očakávania, vyhlásil 04 - Modified: 2023-03-15 21:56:53 - Feat.: 1 - Title: K incidentu s dronom viedol nárast špionážnych aktivít USA proti Rusku, tvrdí Moskva
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 05:44