Ruský prezident Vladimir Putin a gymnastka Alina Kabajevová na bankete v Moskve. FOTO: TASR/AP
StoryEditor

Priateľka Putina Kabajevová má 20 luxusných domov. Jazdí po špeciálnej trati, ktorá končí na tajnej stanici

01.03.2023, 15:32
Autor:
dttdttČTKČTK
  • Investigatívci z Projektu sa domnievajú, že drevostavba vo Valdaji je miestom, kde Kabajevová so svojimi deťmi teraz trávi najviac času.
  • Podľa satelitných snímok sa na mieste nachádza dráha pre motokáry alebo veľké detské ihrisko.

Popri rezidencii ruského prezidenta Vladimira Putina vo Valdaji v Novgorodskej oblasti vyrástol dom niekdajšej gymnastky Aliny Kabajevovej, ktorú médiá označujú za jeho partnerku a matku troch jeho detí. Do Valdaja za Putinom jazdí bývalá športovkyňa po špeciálnej železničnej trati. Napísal o tom investigatívny web Projekt, podľa ktorého Kabajevová fakticky vlastní dvadsiatku bytov a domov.

Drevený dom pre Kabajevovú sa vo Valdaji začal stavať v roku 2020 a dokončený bol o dva roky neskôr. Má plochu 1 200 metrov štvorcových.

image

Švajčiarsko sa pripojilo k balíku sankcií voči Rusku. Opatrenia sa dotknú aj Putinovej údajnej priateľky

Kabajevová s deťmi rovnako ako Putin pri cestách do Valdaja pravdepodobne využíva špeciálnu železničnú trať, ktorá končí na utajovanej stanici. Odtiaľ potom prezidentova priateľka lieta do jeho rezidencie vrtuľníkom.

Podobné železničné stanice sa nachádzajú aj pri Putinovej rezidencii v Soči a jeho sídla Novo-Ogarjovo. Do týchto staníc vládca Kremľa cestuje obrneným vlakom zo stanice v Moskve, uzavretej pre verejnosť.

Investigatívci z Projektu sa domnievajú, že drevostavba vo Valdaji je miestom, kde Kabajevová so svojimi deťmi teraz trávi najviac času. Podľa satelitných snímok sa na mieste nachádza dráha pre motokáry alebo veľké detské ihrisko. Stavbu vykonala spoločnosť vlastnená Jurijom Kovaľčukom, ruským podnikateľom, známym tiež ako „Putinov bankár“.

Dom Kabajevovej sa podľa denníka The Telegraph nachádza len 800 metrov od Putinovej rezidencie, ktorá je prísne strážená. Na fotografiách rezidencie, ktorú vyniesol na svetlo jeden zo stavebných inžinierov, sú vidieť opulentné interiéry, údajne inšpirované Putinovou láskou k jeho rodnému Petrohradu.

Na jednej z fotografií si možno pozrieť prezidentovu pracovňu so zdobeným mahagónovým nábytkom. V ďalšej miestnosti možno vidieť pozlátené stoličky okolo skleneného stola a lustra so zlatými listami. Ďalšia snímka ukazuje masívny luster zdobený rubínmi, ktorý visí vo vstupnej hale.

Väčšina z dvadsiatky nehnuteľností, ktoré podľa portálu Projekt Kabajevová vlastní, je vedená na jej príbuzných alebo na podnikateľov blízkych Putinovi.

image

Západná koalícia proti Rusku: USA a Európa rozbiehajú veľké zbrojenie. Putin nikdy nezvíťazí, odkázal Biden

Najdrahšou z nich je penthouse v bytovom komplexe Korolevskij park (Kráľovský park) v Soči o výmere 2 600 metrov štvorcových. K penthousu patrí bazén, patio alebo pristávacia plocha pre vrtuľníky. Vnútri bytu je dvadsať izieb, kinosála, sála na biliard, sauna, solárium alebo bar s tanečným parketom. O poschodie nižšie sa nachádzajú oddelené byty pre personál.

Na babičku Kabajevovej sú napríklad napísané nehnuteľnosti v hodnote dvanásť miliónov dolárov, vrátane trojposchodového sídla v elitnej oblasti neďaleko Moskvy alebo bytov v rovnakom komplexe ako penthouse v Soči.

Celková cena nehnuteľností, ktorými disponuje Kabajevová, sa podľa Projektu pohybuje okolo 120 miliónov dolárov.

01 - Modified: 2024-04-21 11:29:13 - Feat.: - Title: Rusko tvrdí, že dobylo ukrajinskú dedinu Bohdanivka 02 - Modified: 2024-04-21 10:10:00 - Feat.: - Title: Rusko môže zosilniť útoky na Ukrajine, kým dorazí nová americká pomoc 03 - Modified: 2024-04-21 06:10:00 - Feat.: - Title: Moskva tvrdí, že pomoc Ukrajine, Izraelu a Taiwanu "zhorší svetové krízy" 04 - Modified: 2024-04-21 05:50:00 - Feat.: - Title: Protivzdušná obrana zostrelila 50 ukrajinských dronov, tvrdí Moskva 05 - Modified: 2024-04-20 17:21:45 - Feat.: - Title: V ruskej Kurganskej oblasti evakuujú obyvateľov, hladiny riek stále stúpajú
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
21. apríl 2024 19:48