České prezidentské voľby. FOTO: TASR/Barbora Vizváryová
StoryEditor

Je to ako turnaj s napätím, hovorí o sčítaní hlasov v českých voľbách známy moderátor

14.01.2023, 11:29
Autor:
jpljpl

V sobotu popoludní vyvrcholí prvé kolo českých prezidentských volieb. Spravodajské médiá chystajú špeciálne volebné štúdiá.

Výnimkou nie je ani televízia Nova. Špeciálnym vysielaním bude divákov sprevádzať moderátor Rey Koranteng a sekundovať mu budú kolegyne Bára Divišová či Michaela Šmídová.

„Mňa politika baví, je to môj odbor, ja to beriem ako turnaj. Niekto sleduje hokejový zápas a nervuje sa, a nejde o nič okrem platu športovcov, tu sledujeme voľby a rozhoduje sa do veľkej miery, ako bude vyzerať táto krajina. Berte to ako turnaj s napätím, sklamaním, prekvapením, emóciami,“ prezradil Rey Koranteng pred vysielaním sobotného špeciálu Cesta na Hrad.

Moderátor Televíznych novín sa tiež pokúsil porovnať moderovanie hlavnej spravodajskej relácie a volebného špeciálu. „Je to úplne iná disciplína. To je ako keby sme porovnávali, povedzme vytrvalostný beh a šprint. Je to oveľa dlhšie, je to oveľa viac improvizácie. Aj keď sa to všetko nacvičuje, je to finále viac-menej improvizácie,“ poznamenal.

Prvý plán, ako bude vyzerať tohtoročná Cesta na Hrad vznikol už vo februári 2022. „Schválili sme plán, poznali sme aké dni chceme do vysielania nasadiť konkrétne programy. Potom sú to mesiace príprav. Skutočne tých príprav je veľa, od produkčných, technikov, kameramanov, operátorov prenosových vozidiel a satelitných vozidiel. Je to pre nás obrovsky veľká akcia, na ktorú sa teraz sústredíme sto percentami,“ pripojil šéf spravodajstva Novy Michal Kratochvíl.

Dodal, že len v spravodajstve televízie Nova sa do volebného špeciálu zapoja stovky ľudí. Komerčná televízia bude vysielať naživo nielen zo štúdia, ale aj z volebných štábov kandidátov a zo satelitného miesta na pražskom Alšovom nábreží.

„Je to vrchol práce. Všeobecne prezidentská voľba slovenských divákov zaujíma veľa a ja by som to prirovnala k nejakým majstrovstvám, takže aj pre nás je to veľmi zaujímavé a robíme všetko preto, aby to divákov tých mnoho hodín bavilo,“ sľúbila moderátorka Michaela Šmídová.

01 - Modified: 2024-04-24 10:55:28 - Feat.: - Title: Česká polícia rozbila gang falošných bankárov. Spáchali škody vo výške desiatok miliónov korún 02 - Modified: 2024-04-23 15:55:06 - Feat.: - Title: Česko oceňuje dohodu Arménska a Azerbajdžanu, nestabilita nahráva Rusku, tvrdí český minister Lipavský 03 - Modified: 2024-04-24 13:41:08 - Feat.: - Title: Čechov voláme bratia, no čo o nich naozaj vieme? Tento kvíz ukáže, ako dobre poznáte našich západných susedov 04 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 05 - Modified: 2024-04-19 21:25:06 - Feat.: - Title: S kontrolami na hraniciach so Slovenskom zatiaľ nepočítame, môže sa to zmeniť, povedal český minister
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 01:30