Ruský minister obrany Sergej Šojgu (vľavo) a náčelník ruského generálneho štábu Valerij Gerasimov. FOTO: TASR/AP
StoryEditor

Ruskí predstavitelia rečnia o vlastenectve, ich deti si užívajú v cudzine. Napriek sankciám na ich rodičov

11.01.2023, 20:54
Autor:
ČTKČTK

The Insider potvrdil správy o tom, že dcéra ruského ministra obrany Xenija Šojguová strávila novoročné prázdniny v Dubaji. Spoločnú snímku zverejnil jej manžel, bloger Alexej Stoljarov.

Deti ruských predstaviteľov si užívajú oddych v cudzine, zatiaľ čo ich rodičia rečnia o vlastenectve. Už po vypuknutí vojny Ruska proti Ukrajine, ktorú Moskva interpretuje aj ako boj proti rozpínavosti Západu a najmä Severoatlantickej aliancie, si niektorí potomkovia vyrazili aj do členských krajín NATO a Európskej únie bez ohľadu na to, že tieto štáty uvalili na ich rodičov sankcie, upozornil portál The Insider na základe snímok zo sociálnych sietí.

Napríklad dcéra šéfa civilnej rozviedky SVR Sergeja Naryškina Veronika po vypuknutí vojny navštívila Seychelské ostrovy a Turecko. Ešte pred Novým rokom odletela na Bali a prvé dni tohto roka strávila v Dubaji. Instagram si síce pri tejto príležitosti uzatvorila, no stačilo sa pozrieť na to, čo zverejnila jej najlepšia kamarátka a spolucestujúci.

Dovolenka v NATO

Veronika Naryškinová odpočívala v Turecku, členskej krajine NATO, približne v rovnakom čase, keď jej otec vyhlasoval, že NATO "vedie hybridnú vojnu proti Rusku a proti nášmu spojencovi, Bielorusku", pripomenul portál.

image

Navaľného manželka a podporovatelia vyzývajú väznicu, aby mu poskytla lieky. Vo ruskom väzení ochorel

Nevesta podpredsedu Štátnej dumy, dolnej komory ruského parlamentu, Alexandra Žukova Taťjana sa v septembri rekreovala na gréckom ostrove Mykonos. Grécko je tiež členskou krajinou aliancie a Európskej únie. Nový rok vítala na Bali.

Cez novoročné prázdniny odletela z Ruska aj nevesta predsedníčky Rady federácie, hornej komory parlamentu, Valentiny Matvijenkovej Julija. Sviatky strávila na Maldivách v hoteli Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi, kde jedna noc stojí viac ako 3000 eur. A žiadna vojna jej pravdepodobne nemôže zabrániť v milovaných pobytoch v rodinnej vile v Taliansku.

image

Estónsko vyhostí 21 ruských diplomatov, cieľom je vyrovnať ich počty v oboch krajinách

The Insider tiež potvrdil správy o tom, že dcéra ruského ministra obrany Xenija Šojguová strávila novoročné prázdniny v Dubaji. Spoločnú snímku zverejnil jej manžel, bloger Alexej Stoljarov.

Pozornosť k dovolenke dcéry ministra obrany upútali už skôr fotografie z Dubaja, ktoré na sociálnych sieťach publikoval poslanec oblastného snemu Denis Dolženko z Vologdy. Na jednej z fotiek je zvečnený s Šojguovou.

Kritika od vládnej strany

Poslanca za oddych v cudzine kritizovali gubernátor Oleg Kuvšinnikov a tajomník vládnej strany Jednotné Rusko Andrej Turčak. Strana následne kvôli "diskreditujúcemu správaniu" Dolženka vylúčila z radov svojich zaregistrovaných prívržencov - členom strany totiž nebol. Ale o správaní Xenije Šojguovej sa vládna strana, ani vládni predstavitelia, nezmienili.

image

Nemecko zaznamenalo vlani nárast azylantov, prišlo aj vyše milióna Ukrajincov

Syn senátora Vladimira Džabarova, ktorý mnoho rokov vyjadruje nenávisť k Spojeným štátom, strávil predvlaňajšie leto v Kalifornii. Po vypuknutí vojny Alexander Džabarov podľa portálu na sociálnej sieti publikoval snímky zo Švédska a Nórska, nedávno sa pozrel do Dubaja a Turecka.

Ale aj medzi potomkami ruských hodnostárov sa nájdu takí, ktorí pri rekreácii vyhovejú aj kremeľským predstavám o vlastenectve, pripustil na záver The Insider a za príklad dal rodinu syna náčelníka generálneho štábu Valerija Gerasimova, ktorá odpočívala na nelegálne anektovanom Kryme.

01 - Modified: 2023-01-11 17:58:41 - Feat.: 1 - Title: Navaľného manželka a podporovatelia vyzývajú väznicu, aby mu poskytla lieky. Vo ruskom väzení ochorel 02 - Modified: 2023-01-11 17:20:42 - Feat.: 1 - Title: Estónsko vyhostí 21 ruských diplomatov, cieľom je vyrovnať ich počty v oboch krajinách 03 - Modified: 2023-01-12 11:51:19 - Feat.: 1 - Title: Rusom bude na Ukrajine veliť Gerasimov, vo funkcii vystrieda obávaného Surovikina​. Chcú zvýšiť efektivitu
01 - Modified: 2024-04-24 20:53:48 - Feat.: - Title: Europoslanca Kraha z AfD vyšetrujú pre možné úplatky z Ruska a Číny 02 - Modified: 2024-04-24 18:45:25 - Feat.: - Title: Rast priemyselnej produkcie v Rusku sa v marci spomalil. Výnimkou je tažobný priemysel 03 - Modified: 2024-04-24 18:39:26 - Feat.: - Title: Analytik Bednár: Slováci sa vyzbierali na vagóny munície. Nemáme precedens, že Rusko je ochotné jednať o mieri 04 - Modified: 2024-04-24 17:01:54 - Feat.: - Title: Putinovi nedochádzajú peniaze na financovanie vojny na Ukrajine. Dôležité je, čo príde po nej, vraví inštitút 05 - Modified: 2024-04-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Rusi hlásia prielom na fronte. Ukrajinská chyba im prihrala kľúčové mesto
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 02:34