Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. FOTO: Reuters/Ukrainian Presidential Press Ser
StoryEditor

Zelenskyj povedal, že chce byť prezidentom do víťazstva, potom chce k moru a na pivo

12.12.2022, 18:33
Autor:
ČTKČTK

V programe, ktorý sa nakrúcal pred niekoľkými dňami v kyjevskom metre a ktorý v jeden okamih prerušil letecký poplach, ukrajinský prezident tiež uviedol, že by teraz bolo nezodpovedné povedať, kedy vojna s Ruskom skončí.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v programe amerického moderátora Davida Lettermana povedal, že chce byť hlavou štátu do víťazstva Ukrajiny vo vojne s Ruskom. O svojej politickej budúcnosti za týmto horizontom nepremýšľa, rád by však zašiel k moru a dal si pivo. Informoval o tom dnes portál RBK-Ukrajina.

"Až do nášho víťazstva budem určite prezidentom a potom si o tom ani netrúfam premýšľať. Nie som na to pripravený. Chcem len k moru, keď už vyhráme. A dať si pivo, to chcem veľmi," povedal Zelenskyj v programe Svojho ďalšieho hosťa nemusím predstavovať, ktorý zverejnila streamovacia služba Netflix.

V programe, ktorý sa nakrúcal pred niekoľkými dňami v kyjevskom metre a ktorý v jeden okamih prerušil letecký poplach, Zelenskyj tiež uviedol, že by teraz bolo nezodpovedné povedať, kedy vojna s Ruskom skončí. Stane sa tak podľa neho vo chvíli, keď "získame späť svoju krajinu a budeme na svojich hraniciach", nie keď konflikt "zamrzne".

Naznačil, že koniec vojny by mohol nastať smrťou ruského prezidenta Vladimira Putina, pretože Rusko by sa potom "muselo zaoberať domácou politikou namiesto zahraničnej".

Na otázku k svojmu dennému režimu ukrajinský prezident odpovedal, že vstáva obvykle po pol šiestej, pokiaľ ho predtým nevzbudí urgentný telefonát. Riadeniu vojny sa podľa svojich slov venuje "každým dňom od rána do večera". Svoje deti vída len zriedka, s nimi aj s manželkou Olenou si však pravidelne volá.

01 - Modified: 2024-04-26 09:35:30 - Feat.: - Title: Výročie havárie v Černobyle: Zelenskyj upozorňuje na hrozbu v záporožskej jadrovej elektrárni 02 - Modified: 2024-04-26 08:26:49 - Feat.: - Title: Španielsko ani Grécko Ukrajine patrioty nedodajú. Madrid však pošle rakety 03 - Modified: 2024-04-26 07:06:21 - Feat.: - Title: Ukrajinci dočasne sťahujú americké tanky Abrams. Zistili, že majú jeden vážny nedostatok 04 - Modified: 2024-04-26 06:14:33 - Feat.: - Title: Britský exminister Wallace varoval pred zmrazením konfliktu na Ukrajine, kritizoval nemeckého kancelára 05 - Modified: 2024-04-26 05:40:07 - Feat.: - Title: Grécko nemôže poskytnúť Ukrajine systémy protivzdušnej obrany, vraví Mitsotakis
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 11:41