Air India airbus A320neo. FOTO: REUTERS
StoryEditor

Manuál aerolínií Air India vzbudil rozruch. Stevardom zakazuje šediny, letuškám káže nosiť make-up

26.11.2022, 12:55
Autor:
ČTKČTK

Štyridsaťstranový manuál napríklad prísne zakazuje šediny a naopak ako povinnú stanovuje aplikáciu gélu na vlasy u mužov a make-upu u žien. Aerolínie Air India, ktoré doteraz vlastnil štát, tento rok preberie spoločnosť Tata Sons.

Indické aerolínie Air India vzbudili verejnú diskusiu vydaním nových prísnych pravidiel pre palubný personál, ktoré do najmenších podrobností stanovujú, ako majú stevardi vyzerať. Napísala o tom agentúra DPA.

Štyridsaťstranový manuál napríklad prísne zakazuje šediny a naopak ako povinnú stanovuje aplikáciu gélu na vlasy u mužov a make-upu u žien.

"Použitie gélu na vlasy je povinné. Muži z posádky, ktorí majú kúty a začínajú plešatiť, musia mať oholenú hlavu alebo veľmi krátko zastrihnuté vlasy. Hlavu treba holiť denne. Účes na ježka nie je povolený. Šedivé vlasy nie sú povolené. Šediny treba pravidelne farbiť v prirodzenom odtieni, "cituje z manuálu stanice NDTV.

Aerolinky do najmenších detailov popisujú pravidlá obliekania, nosenia doplnkov a šperkov i používania dekoratívnej kozmetiky. Letušky tak musia povinne aplikovať make-up, a to vrátane očných tieňov a rúžu, pričom pevne dané sú aj farby, z ktorých môžu vyberať.

"Blond farba vlasov a melíry sú prísne zakázané. Vlasy musia byť upravené a tvarované podľa firemných pravidiel. Vysoké drdoly a voľné uzly zakrývajúce krk nie sú povolené. Použiť sa môžu najviac štyri sponky alebo vlásenky. Všetky musia mať rovnakú farbu a veľkosť, "určilo letuškám vedenie aerolínií.

Pravidlá sa pritom nevzťahujú len na dobu pobytu na palube lietadla, ale aj na vzhľad posádok, ktoré majú nariadený oddych v destinácii mimo domova. Muži ani pri pobyte v hoteli nesmú nosiť kraťasy alebo roztrhané džínsy, ženy majú zakázané minisukne.

Aerolínie Air India, ktoré doteraz vlastnil štát, tento rok preberú spoločnosť Tata Sons, ktorá ich získala za 2,4 miliardy dolárov.

01 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 02 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 03 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom 04 - Modified: 2024-04-12 08:30:00 - Feat.: - Title: Dovolenkový raj Slovákov už nechce turistov. Plánujú demonštrácie, hladovku aj paralýzu najväčšieho letiska 05 - Modified: 2024-04-12 07:00:00 - Feat.: - Title: Si študent? Môžeš získať niekoľkotisícové štipendium na štúdium kdekoľvek na svete. Poznáme presné sumy
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 09:52