Polícia v meste Charlottesville pátra po útočníkovi. FOTO: TASR/AP 
StoryEditor

Po streľbe na Virgínskej univerzite hlásia tri obete, ozbrojený útočník je na úteku

14.11.2022, 13:38
Autor:
TASRTASR

Univerzitná polícia identifikovala ako podozrivého študenta Darnella Jonesa a uviedla, že do pátrania po ňom sa zapojilo viacero zložiek.

Troch mŕtvych a dvoch zranených si vyžiadala v noci na pondelok streľba v areáli Virgínskej univerzity (UVA) v Spojených štátoch.

Na sociálnych sieťach to oznámila univerzitná polícia s tým, že útočník je stále na slobode "ozbrojený a nebezpečný". TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Univerzitná polícia identifikovala ako podozrivého študenta Darnella Jonesa a uviedla, že do pátrania po ňom sa zapojilo viacero zložiek. Podľa nich má Jones oblečenú "purpurovočervenú bundu, modré džínsy a červené topánky". Môže tiež šoférovať čierne SUV.

Vedenie univerzity zaslalo študentom mail, v ktorom ich žiada, aby nevychádzali von a dodržiavali nariadenia o zotrvaní v úkryte, keďže situácia nie je doriešená.

Streľba na Virgínskej univerzite je najnovším incidentom v rámci vlny násilia páchaného so zbraňami na amerických školách. Podnietilo to vznik debaty o prísnejších obmedzeniach v súvislosti s držbou a prístupom ku zbraniam v Spojených štátov. Právo mať pri sebe zbraň garantuje americkým občanom druhý dodatok ústavy USA.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 02:08