Streľba v RakúskuYouTube.com
StoryEditor

Streľba v Rakúsku. Muž na koncerte pálil do davu, dvoch ľudí zabil

22.05.2016, 11:11
Autor:
ČTKČTK

Pri streľbe na západe Rakúska v noci na nedeľu zomreli traja ľudia, ďalších jedenásť bolo zranených. Podľa polície začal muž po hádke strieľať bezhlavo do davu ľudí na mieste konania koncertu, potom zbraň obrátil proti sebe.

Polícia uviedla, že v skorých ranných hodinách začal vo vorarlberskom mestečku Nenzing, ktoré sa nachádza asi štyridsať kilometrov od hraníc s Lichtenštajnskom, strieľať 27-ročný muž.

Podľa všetkého sa tesne predtým na parkovisku pohádal so svojou priateľkou, potom vytiahol z automobilu zbraň a začal páliť do davu asi 150 návštevníkov, ktorí sa okolo 3:00 SELČ na mieste ešte zabávali. Zabil pritom dvoch ľudí a ďalších 11 zranil, potom spáchal samovraždu.

"Presný priebeh udalosti zatiaľ nedokážeme rekonštruovať," povedala televíznej stanici ORF policajná hovorkyňa. Podľa nej nie je ani jasné, koľko rán strelec vypálil. Zranení ľudia boli prevezení do blízkych nemocníc, niektorí sú vo vážnom stave.

V Nenzingu, niekoľkotisícovom mestečku vzdialenom asi 40 kilometrov od hraníc s Lichtenštajnskom, sa v sobotu konala tradičná akcia miestneho motorkárskeho klubu The Lords spojená s koncertom.

Po streľbe na mieste podľa miestnych médií vypukla panika. Portál Vorarlberg Online napísal, že mnohí návštevníci akcie utekali a hľadali úkryt v lese, niektorí sa dostali až na blízku diaľnicu.

Priateľka útočníka neutrpela žiadne zranenia, píše nemecký web Spiegel Online. O motívoch páchateľa zatiaľ nie je nič bližšie známe, vyšetrovanie stále prebieha. Incident sa stal v deň, keď sa v Rakúsku konajú prezidentské voľby.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
04. máj 2024 21:13