StoryEditor

Odmena za Krym? 9-miliónová pôžička. Le Penovú usvedčujú súkromné emaily

05.04.2015, 00:00
Autor:
redred
Pôžička 9 miliónov eur, ktorú Národný front dostal od Prvej česko-ruskej banky, bola odmenou za to, že Le Penová otvorene podporila anexiu Krymu.

Ruská opozícia získala súkromné ​​emaily a sms komunikáciu medzi ruskou spojkou Marine Le Penovej, šéfky francúzskej krajne pravicovej strany Národný front a kremeľským vysokým úradníkom, uviedol to francúzsky server Mediapart.

Zo správ vyplýva, že pôžička 9 miliónov eur, ktorú vlani v novembri Národný front dostal od Prvej česko-ruskej banky, bola odmenou za to, že Le Penová otvorene podporila anexiu Krymu.

Hackeri z ruskej opozičnej skupiny Anonymous International na svojej stránke publikovali komunikáciu, ktorá mala prebiehať medzi mužom menom Kosťa, ktorého ruská opozícia opisuje ako ruskú spojku, s ktorou Le Penová komunikovala a Timurom Prokopenkom, riaditeľom oddelenia pre vnútorné záležitosti v Kremli, ktorý mu dával inštrukcie.

Prokopenko v správach píše, že by Kosťa mal Le Penovú získať pre to, aby vyjadrila podporu ruskej anexii Krymu. Kosťa ho uisťuje, že Le Penová anexiu Krymu určite verejne podporí. "Marine Le Penová výsledky referenda na Kryme uznala," znela jedna zo správ, ktoré poslal Kosťa Prokopenkovi vlani v marci. Ten mal odpovedať, že nesklamala jeho očakávania.

O osem mesiacov neskôr získala Le Penová pre Národný front pôžičku 9 miliónov eur, ktorú jej predtým všetky francúzske banky zamietli. Le Penová v reakcii na publikovanú korešpondenciu uviedla, že môže dokázať, že v čase konania referenda a následnej anexie Krymu, vyjednávala o pôžičke aj s bankou v Abú Zabí.

Vo februári Marine Le Penová v rozhovore pre poľský týždenník povedala, že Francúzsko by malo uznať Krym ako súčasť Ruska.

Keď Mediapart v novembri informoval o podozrivej pôžičke 9 miliónov eur od ruskej banky, Le Penová odmietla, že by pôžička mala niečo spoločné s jej obdivovaním ruského režimu a Vladimira Putina a tvrdila, že pôžička je len komerčnou záležitosťou.

Mediapart uviedol, že okrem korešpondencie medzi dvoma Rusmi, hackeri na svojom webe publikovali aj stovky správ, ktoré si mal vymieňať Kremeľ so samotnou stranou Národný front a jej predstaviteľmi.

01 - Modified: 2007-05-02 12:58:00 - Feat.: 0 - Title: Obézna mládež si bude loviť obživu v austrálskom buši
01 - Modified: 2024-04-04 16:30:00 - Feat.: - Title: Rusi usilovne budujú novú železnicu na Krym. Obíde zraniteľný most 02 - Modified: 2024-04-01 16:52:00 - Feat.: - Title: Po anexii Krymu a ruskej invázii stúpol počet štatutárov z Ukrajiny, tvrdí analýza 03 - Modified: 2024-03-28 16:32:06 - Feat.: - Title: Ruské vojenské lietadlo havarovalo pri Kryme, pilota zachránili, oznámili úrady 04 - Modified: 2024-03-26 08:50:38 - Feat.: - Title: Ďalší zásah. Strelou Neptún sme trafili loď Kosťantyn Olšanskyj, hlási Kyjev 05 - Modified: 2024-03-24 01:58:18 - Feat.: - Title: Rusko tvrdí, že zostrelilo ukrajinské rakety vypálené na Krym. Dvaja ľudia sú zranení, zastavili dopravu
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
16. apríl 2024 22:52