StoryEditor

Keď sa stretne šprintér s futbalistom

14.11.2007, 23:00

Francúzsky veľvyslanec na Slovensku Henry Cuny nám prezradil aj niektoré momenty z nedávneho stretnutia nášho premiéra Roberta Fica s francúzskym prezidentom Nicolasom Sarkozym v Elyzejskom paláci. "Som skúsený dlhoročný diplomat, ale za celú moju doterajšiu kariéru som zažil len málo takých stretnutí, aké bolo toto. Bolo srdečné a obsažné," povedal pre HN francúzsky diplomat.

Podľa neho by sa za výkony dvoch štátnikov nemuseli hanbiť ani vrcholoví športovci. "Premiér Fico nemal ani čas dať otázky. Prezident Sarkozy hneď vyslovil odpovede, na otázky, ktoré ani nestačili odznieť." Samotného veľvyslanca energické vystupovanie francúzskeho prezidenta aj trochu zaskočilo. "Prirovnal by som ich k športovcom: jeden šprintér a druhý futbalista," dodal veľvyslanec.

Podľa veľvyslanca sľúbil francúzsky prezident na stretnutí plnú podporu Slovenska pri vstupe do Schengenu a eurozóny. "Francúzsko vám v tejto oblasti pomáha -- máme tu stáleho experta, ktorý radí ministrovi vnútra a štátnemu tajomníkovi tohto rezortu, ktorý má na starosti prípravu vstupu Slovenska do Schengenu," spresnil zástupca Francúzov na Slovensku.
Počas stretnutia sa okrem iného dohodli na vzájomnej spolupráci v oblasti energetiky. "Prezident vám navrhol strategické partnerstvo, a to je silné gesto v našich vzájomných vzťahoch."
Náš premiér zasa prisľúbil Sarkozymu, že bude podporovať zámer francúzskeho lídra na vznik rady múdrych v EÚ, ktorí sa budú zaoberať podobou Európy o 20 rokov.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 00:01