StoryEditor

Royalová žaluje Paris Match za dovolenkové fotky

12.07.2007, 15:51
Autor:
SITASITA

Porazená kandidátka vo francúzskych prezidentských voľbách Ségolene Royalová žaluje magazín Paris Match za zverejnenie jej záberov, na ktorých relaxuje v plavkách na pláži v Stredomorí. Vo štvrtok o tom informoval jej právny zástupca. Týždenník vo svojom poslednom vydaní na titulnej strane zverejnil fotografiu, na ktorej je Royalovej vidieť hlavu a ramená pri kúpaní sa v pobrežných vodách ostrova Korzika. Vo vnútri vydania magazín uverejnil ďalšie fotografie 53-ročnej političky v prúžkovaných plavkách, ako sa spolu s dcérou kúpu v mori a opaľujú sa na pláži.
Royalovej právnik Jean-Pierre Mignard agentúre AFP povedal, že jeho klientka žaluje magazín na základe prísneho francúzskeho zákona o ochrane súkromia pre to, že zverejnil neautorizované fotografie a narušil jej súkromie. Mignard fotografie odsúdil ako "vulgárny voyuerizmus" a povedal, že Royalová bude požadovať stiahnutie plagátov s jej fotografiou, ktoré propagujú magazín Paris Match.
Royalová, ktorú vo voľbách porazil kandidát pravice Nicolas Sarkozy, v stredu povedala, že magazín žiadala, aby fotografie nezverejňoval, ale márne. Editor magazínu obhajoval zverejnenie daných fotografií. "Dovolenkové destinácie hlavných politických predstaviteľov sú vo svete, ako je ten francúzsky, legitímnym predmetom informovania, najmä ak vezmeme do úvahy, že Ségolene Royalová je tento týždeň v centre spravodajstva," povedal Olivier Royant.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
28. apríl 2024 17:02