Reuters
StoryEditor

Trump z karantény: Čoskoro sa vrátim. Stalo sa to miliónom ľudí na svete

04.10.2020, 08:11
Autor:
ČTKČTK
Americký prezident sa nakazil koronavírusom. Podľa lekárov ešte nie je mimo ohrozenia.

Americký prezident Donald Trump, ktorý je s koronavírusom v nemocnici, vo videu zverejnenom na twitteri povedal, že budúce dni budú ozajstnou skúškou.

Pripustil, že keď do nemocnice prišiel, nebolo mu veľmi dobre, teraz sa však cíti oveľa lepšie.

Trumpov osobný lekár Sean Conley upozornil, že šéf Bieleho domu ešte nie je mimo nebezpečenstva.

Bez teploty 

"Uvidíme, čo sa bude diať v niekoľkých najbližších dňoch," povedal unavene pôsobiaci Trump na videu urobenom v pracovni, kde sedel za stolom, oblečený v saku a košeli bez kravaty.

74-ročný šéf Bieleho domu je v nemocnici Waltera Reeda v Marylande od soboty SELČ.

Jeho ošetrujúci lekár Sean Conley v sobotu informoval, že prezident je bez teploty a nepotrebuje kyslíkovú liečbu.

Na tom sa nič nezmenilo ani do neskorého večera miestneho času (nadránom SELČ), kedy Conley vo vyhlásení uviedol, že väčšinu popoludní prezident pracoval a vo svojom nemocničnom apartmáne sa pohyboval bez problémov. Lekársky tím je podľa neho naďalej "opatrne optimistický".

Blížiace sa voľby

"Myslím, že sa čoskoro vrátim," povedal Trump, ktorý sa koronavírusom nakazil len niečo cez mesiac pred prezidentskými voľbami. V nich sa stretne s bývalým demokratickým viceprezidentom Joeom Bidenom.

"Je to niečo, čo sa stalo miliónom ľudí na svete," povedal o svojom ochorení. "A ja bojujem aj za nich, nielen za ľudí v Spojených štátoch, aby sme tento koronavírus, alebo ako mu chcete hovoriť, porazili," povedal Trump, ktorý koronavírus niekedy nazýva "čínskym vírusom" kvôli tomu, že nákaza sa začiatkom tohto roka rozšírila z Číny.

Uviedol, že mal možnosť zostať v Bielom dome, ale nesmel by vraj ani chodiť do Oválnej pracovne, s nikým sa stýkať, s nikým hovoriť. "To nemôžem. Ako vodca sa musíte postaviť problémom," povedal.

01 - Modified: 2022-04-21 11:10:45 - Feat.: - Title: Keď výraz hovorí za všetko. Trump radil Zelenskému, aby spolupracoval s Putinom 02 - Modified: 2022-02-22 08:05:06 - Feat.: - Title: V americkej verzii App Store je dostupná aplikácia k novej Trumpovej sociálnej sieti 03 - Modified: 2022-02-11 11:59:41 - Feat.: - Title: Ako ponížiť Bidena: Republikáni vyžadujú lekárske potvrdenie, že nie je dementný 04 - Modified: 2022-02-06 22:09:34 - Feat.: - Title: Situácia v Ottawe sa vymyká kontrole. Starosta mesta pre protesty vyhlásil núdzový stav 05 - Modified: 2022-01-21 20:16:49 - Feat.: - Title: Sobáš iba z rozumu. Čo znamená partnerstvo Číny a Iránu pre Západ?
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
04. máj 2024 16:28