proruskí separatisti donbas tankReuters
StoryEditor

Ukrajinského ministra v Donbase ohrozil mínomentný útok

19.02.2022, 16:12
Autor:
TASRTASR
Podľa prvých informácií si útok nevyžiadal žiadne zranenia. Novinári aj ukrajinskí predstavitelia krátko potom oblasť opustili.

Ukrajinský minister vnútra Denys Monastyrskyj navštívil v sobotu frontovú líniu v Donbase, kde ho ohrozila mínometná paľba z pozícií proruských separatistov.

Zhruba päť až šesť mínometných granátov dopadlo len niekoľko stoviek metrov od miesta, kde minister krátko predtým poskytol rozhovory televíznym štábom zahraničných médií, informoval reportér agentúry AFP.

Podľa prvých informácií si útok nevyžiadal žiadne zranenia. Novinári aj ukrajinskí predstavitelia krátko potom oblasť opustili.

V posledných dňoch došlo na frontovej línii v Donbase k eskalácii bojov a ozbrojených incidentov, z ktorej sa navzájom obviňujú ukrajinské vládne sily aj proruskí separatisti.

Samozvané separatistické jednotky vyhlásili všeobecnú mobilizáciu s odôvodnením, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pripravuje útok na nimi ovládané územia. Kyjev takýto úmysel popiera a tvrdí, že ide len o zámienku pre hroziacu ruskú inváziu na Ukrajinu.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
29. apríl 2024 10:18