Za kolísku modernej pizze je považovaný Neapol, ale predchodca slaných „koláčov“ vyrábali už starí Egypťania. Práve neapolská pizza, ktorej podoba sa ustálila v 18. storočí, je pre svoju jednoduchosť v kombinácii s kvalitnými surovinami vnímaná ako kráľovná medzi pizzami. Podmienkou je morská soľ, ručne spracované cesto a pec na drevo. Nesmie chýbať olivový olej, kvalitné paradajky a bazalka. V 20. storočí pizza ovládla celý svet, ale viac ako 90 percent výrobkov nemá s pravou chuťou pizze nič spoločného.Pixabay
StoryEditor

Belgičan dostáva deväť rokov pizzu, ktorú si neobjednal. Trasiem sa od strachu, priznáva

07.06.2020, 18:40
Autor:
jhrjhr
Jeden z najhorších momentov tohto nevysvetliteľného počínania pre neho nastal minulý rok v januári, keď ho navštívilo hneď desať poslíčkov naraz, z ktorých jeden mal 14 pízz.

To, čo by pre niektorých bolo možno splneným snom, sa pre 65-ročného muža z Belgicka stalo nočnou morou. Už deväť rokov mu chodia neobjednané pizze, kebaby a ďalšie pokrmy.

Trasie sa strachom

Muž priznáva, že sa teraz trasie od strachu zakaždým, keď počuje roznáškový skúter. Kvôli nevyžiadaným dodávkam tiež trpí poruchou spánku.

"Začalo to pred deviatimi rokmi," prezradil Jean Van Landeghem pre belgický denník Het Laatste Nieuws. "Náhle pri mojich dverách stál kuriér s množstvom krabíc. Ale ja som si vôbec nič neobjednal." Spočiatku si Belgičan myslel, že je to chyba, ale dodávky neustávali.

Naopak, mužovi začal k dverám smerovať aj kebab a ďalšie druhy jedla. Kuriéri mu ho dokonca odovzdávali v najrôznejších možných časoch, pokojne aj o druhej ráno.

"Vždy som ich odmietol, takže som nemusel platiť nič. Tento pizzový teror neobťažuje len mňa, ale aj pizzériu, musí ju to stáť veľa peňazí."

Jeden z najhorších momentov tohto nevysvetliteľného počínania pre neho nastal minulý rok v januári, keď ho navštívilo hneď desať poslíčkov naraz, z ktorých jeden mal 14 pízz. "Celkový účet bol 450 eur," podotýka Van Landeghem. "Nemôžem spať. Začnem sa triasť zakaždým, keď počujem na uliciach skúter. Mám strach, že niekto znovu príde s horúcimi pizzami," opisuje Belgičan úzkosti, ktoré u neho vypestovali neobvyklé zásielky.

Upovedomil políciu

Pizze chodia už deväť rokov aj jeho kamarátke. Keď dostanú zásielku, navzájom sa varujú, pretože niekedy ich dostávajú v rovnaký deň.

Na záležitosť upozornili políciu. Tej sa zatiaľ nepodarilo vypátrať páchateľa. Policajti, rovnako ako Van Landeghem a jeho priateľka, sa domnievajú, že to musí byť niekto zo "vzájomného okruhu priateľov". "Už to nezvládam. Až zistím, kto ma už deväť rokov obťažuje, nebude to jeho najlepší deň," uzatvára svoj nezvyčajný príbeh.

01 - Modified: 2024-02-16 12:31:09 - Feat.: - Title: Nepočítajte kalórie, užite si obľúbenú taliansku pochúťku bez výčitiek: Recept na skvelú fit pizzu 02 - Modified: 2024-01-06 09:30:00 - Feat.: - Title: Neapolský pekár verejne propagoval pizzu s ananásom. Vlastizrada! Hromžia Taliani. Nevedia to predýchať 03 - Modified: 2023-12-30 11:00:00 - Feat.: - Title: Talianom došla trpezlivosť. Zverejnili zoznam najhorších prísad, ktoré vo svete ľudia dávajú na pizzu 04 - Modified: 2023-11-17 07:34:49 - Feat.: - Title: KVÍZ Pizza: Čo všetko viete o jednom z najobľúbenejších jedál na svete? Otestujte sa! 05 - Modified: 2023-08-23 09:00:00 - Feat.: - Title: Konečne výskum, ktorý urobí radosť úplne každému. Talianski vedci zistili, aké zdravotné pozitíva prináša jedenie pizze
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 15:27