Repro Youtoube
StoryEditor

VIDEO: Pentagon odtajnil zábery s UFO. Ide len o zlomok z dostupných materiálov, tvrdí exsenátor

28.04.2020, 15:16
Autor:
tmrtmrredred
Videá ako prvá zverejnila postupne medzi decembrom 2017 a marcom 2018 spoločnosť To The Stars Academy of Arts & Sciences.

Pentagon odtajnil tri videá, na ktorých sú zdokumentované stretnutia námorníctva s neidentifikovateľným lietajúcimi objektmi, tzv. UFO. Nejde o nové zábery, už skôr boli zverejnené súkromnou spoločnosťou a špekulovalo sa o ich pravosti. Ministerstvo síce tieto zábery uznalo za pravé už na jeseň, ale až teraz poskytlo pôvodné nahrávky.

Videá sú nasnímané infračervenou kamerou a na každom z nich je vidieť rýchlo pohybujúci sa predmet. Dve z troch sú sprevádzané aj zdanlivo autentickou zvukovou stopou. Zverejnené hlasy sa pozastavujú nad rýchlosťou objektov. Jeden z nich špekuluje aj nad možnosťou, že by to mohol byť robot.

Námorníctvo už na jeseň minulého roka priznalo autentickosť týchto záberov, ale až teraz ich poslalo oficiálne do sveta, pretože sa viedli dohady, koľko videí skutočne existuje a či ide naozaj o realitu. Ministerstvo ešte predtým záberový materiál nechalo preskúmať, aby predišlo odtajneniu citlivých informácií o armádnych systémoch a bojovej technike.

Videá ako prvá zverejnila postupne medzi decembrom 2017 a marcom 2018 spoločnosť To The Stars Academy of Arts & Sciences, za ktorej vznikom stojí jeden z členov populárnej punkrockovej kapely Blink 182 Tom DeLonge a ktorá sa zaoberá štúdiom zaznamenaných letov UFO.

Pentagon v minulosti podobné záznamy skúmal, a to v rokoch 2007 až 2012. Za spustením tajného programu stál bývalý senátor Harry Reid, lenže neskôr boli pre financovanie stanovené iné priority a na výskum došli peniaze. Bývalý vedúci programu Elizodo pred štyrmi rokmi uviedol, že osobne verí, že existuje presvedčivý dôkaz, že tu nie sme sami. V roku 2017 potom z armády odišiel na protest proti tajomstvám okolo programu a jeho zastavenie kvôli financovaniu.

V roku 2017 pre CNN priznal jeden z pilotov, ktorý bol účastníkom podobného stretnutia vo vzduchu o 13 rokov skôr, že spôsob, akým sa ním videný objekt pohyboval, nedokáže vysvetliť. "Keď som sa priblížil, rýchlo to zrýchlilo a na juhu zmizlo," opísal vtedy s tým, že mu to pripomínalo pingpongovú loptičku odrazenú od steny.

Exsenátor Reid na Twitteri ku zverejneným videám podotkol, že je rád, že tieto záznamy sú oficiálne vonku, ale dodáva, že ide len o zlomok z dostupných materiálov. "USA musia brať takéto udalosti vážne a vedecky ich preskúmať. Je to dôležité pre národnú bezpečnosť, "dodal.

Téma UFO sa prerokúva aj v Kongrese, kde sa ňou niektorí zaoberajú a informácie o sledovaní neidentifikovateľných objektov dostali vlani s predstihom.

01 - Modified: 2024-04-24 19:55:09 - Feat.: - Title: Šéf TikToku plánuje na súde bojovať proti zákazu platformy v Spojených štátoch 02 - Modified: 2024-04-24 19:31:30 - Feat.: - Title: Spojené štáty tajne poslali Ukrajine rakety ATACMS s dlhým doletom. Američania to potvrdili 03 - Modified: 2024-04-24 18:56:10 - Feat.: - Title: Získavame podporu, ktorú potrebujeme. Zelenskyj poďakoval Bidenovi za podpis zákona o pomoci pre Ukrajinu 04 - Modified: 2024-04-24 18:39:26 - Feat.: - Title: Analytik Bednár: Slováci sa vyzbierali na vagóny munície. Nemáme precedens, že Rusko je ochotné jednať o mieri 05 - Modified: 2024-04-24 15:54:16 - Feat.: - Title: Veľký balík peňazí. Biden podpísal zákon o pomoci pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan za takmer 100 miliárd dolárov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 06:21