Reuters
StoryEditor

VIDEO: Ivanka Trumpová terčom posmeškov. Dôvodom je jej trápny moment zo samitu G20

01.07.2019, 19:57
Autor:
ČTKČTK
Dcéra amerického prezidenta sa neúspešne snažila zapojiť do debaty svetových lídrov.

Dcéra amerického prezidenta Donalda Trumpa, Ivanka Trumpová sa na sociálnych sieťach stala cieľom posmeškov, keď sa cez víkend objavilo video zo summitu krajín G20 v japonskej Osake.

Na ňom sa Trumpová neúspešne snaží začleniť do konverzácie medzi britskou premiérkou Theresou Mayovou, kanadským premiérom Justinom Trudeauom, prezidentom Francúzska Emmanuelom Macronom a šéfkou Medzinárodného menového fondu Christine Lagardeovou.

Na internete sa v reakcii nato objavil rad fotomontáží Trumpovej po boku slávnych osobností svetových dejín, napísal denník The Guardian.

Snímky uťahujúce si z dcéry amerického prezidenta začali ľudia pridávať na twitter s hashtagom #unwantedivanka (#nechcenáivanka).

K vytvoreniu fotomontáží predtým užívateľov vyzvala americká novinárka Erin Ryanová, keď napísala "prosím urobte niekto fotokoláže Ivanky, tej nepozvanej vtierky", a doplnila množstvo návrhov.

Na jednej snímke Trumpová drží mikrofón a sedí vedľa niekdajšieho britského premiéra Winstona Churchilla, amerického prezidenta Franklina D. Roosevelta a sovietskeho vodcu Josifa Vissarionoviča Stalina na Jaltskej konferencii na konci druhej svetovej vojny.

Na ďalšej fotografii pokladá ruku na chrbát amerického černošského pastora a bojovníka za rasovú rovnoprávnosť Martina Luthera Kinga pred davom vo Washingtone, na ďalších sa zúčastňuje vylodenia v Normandii, sedí medzi vodcami Sovietskeho zväzu a Spojených štátov Michailom Gorbačovom a Ronaldom Reaganom, stojí na pódiu so skupinou Beatles alebo je ukrižovaná vedľa Ježiša.

Prezident Trump svoju dcéru Ivanku vymenoval v roku 2017 do svojho tímu, čo zdvihlo mnohým obočie, pretože nemá kvalifikácie, ktoré sa očakávajú u poradkyne prezidenta.

V apríli Trump oznámil, že zvažoval navrhnúť Ivanku do vedenia Svetovej banky a poznamenal, že by bola skvelou veľvyslankyňou pri OSN. "Je to prirodzená diplomatka," povedal Trump. "Bola by napríklad skvelá v OSN," dodal.

01 - Modified: 2024-03-28 21:18:50 - Feat.: - Title: Členovia G20 sa musia zhodnúť, či pozvať Putina na summit, tvrdí Macron 02 - Modified: 2024-03-01 07:08:19 - Feat.: - Title: Stretnutie G20 sa končí bez spoločného vyhlásenia, prevládali nezhody o svetových konfliktoch 03 - Modified: 2024-02-23 07:03:05 - Feat.: - Title: Politici vyzvali na komplexné reformy hlavných medzinárodných organizácií 04 - Modified: 2024-02-22 19:03:17 - Feat.: - Title: Krajiny G20 sa zhodujú na dvojštátnom riešení vojny v Pásme Gazy, povedal Borrell. Počíta so vznikom Palestíny 05 - Modified: 2023-12-06 17:30:00 - Feat.: - Title: Podivné manévre Si Ťin-pchinga a náhle zmiznutia mocných. Infarkt v bazéne je v Číne ako pád z okna v Rusku
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 16:38