StoryEditor

Ďalšia streľba v USA: Muž zastrelil štyroch ľudí a nahý ušiel

22.04.2018, 23:48
Autor:
ČTKČTK
Motív činu zatiaľ nie je jasný, informovali miestne médiá s odkazom na políciu.

Štyria ľudia zomreli a ďalší štyria boli zranení pri nočnej streľbe v kaviarni pri meste Nashville v americkom štáte Tennessee. Polícia z činu podozrieva 29-ročného mladíka, ktorý z miesta ušiel úplne nahý.

Motív činu zatiaľ nie je jasný, informovali miestne médiá s odkazom na políciu. Strelca podľa polície odzbrojil jeden z hostí, ktorý zabránil väčšiemu krviprelievaniu.

Boli mu zabavené zbrane

Páchateľ, ktorý na sebe mal iba zelenú bundu, prišiel na miesto v dodávke registrovanej na meno Travis Reinking. Podľa hovorcu nashvillskej polície Dona Aarona bol Reinking vlani zadržaný v zakázanom pásme u Bieleho domu.

V súvislosti s tým mu bola pozastavená možnosť držať strelné zbrane a polícia mu zabavila štyri pušky či pištole vrátane útočnej pušky AR15 údajne použitej pri streľbe v kaviarni.

Štyria mŕtvi

Incident sa stal okolo 03:25 miestneho času (10:25 SELČ) v podniku na dopravnom úseku Murfreesboro Pike asi 25 kilometrov juhovýchodne od centra Nashville. Polícia v Nashville na twitteri napísala, že muž začal strieľať na zákazníkov kaviarne Waffle House.

Podľa zdroja televízie ABC News najprv zastrelil dvoch ľudí na parkovisku pred podnikom a potom začal strieľať vnútri. Traja ľudia boli mŕtvi na mieste, štvrtý človek zomrel v nemocnici. Muž postrelil ďalšie dve osoby, ktoré sú vo vážnom, ale stabilizovanom stave. Dvaja ďalší ľudia majú nešpecifikované  zranenia.

Spacifikoval útočníka

Hrdinom okamihu sa podľa polície stal jeden z hostí James Shaw, ktorý sa do podniku prišiel najesť po návšteve nočného klubu. Keď počul výstrely prichádzajúce zvonku, myslel si vraj, že spadla hromada tácok, avšak potom uvidel ležať na zemi jedného zo zamestnancov a videl, ako páchateľ prestrelil dvere.

"V tej chvíli som si povedal, že nedám svoju kožu lacno. Keď sa mu zasekla zbraň alebo tak niečo, udrel som ho krídlom dverí," povedal na tlačovej konferencii polícia Shaw.

Potom sa s ním vraj začal biť o jeho pušku AR-15, ktorú strelcovi vytrhol a odhodil za pult. Potom ho vyvliekol von, načo sa mu muž vytrhol a utiekol. Podľa polície Shaw svojím činom zrejme zabránil tomu, aby o život prišli ďalší ľudia.

Bol úplne nahý

Útočník podľa svedkov počas svojej akcie nič nepovedal. Jeho motív polícia zatiaľ nepozná.

Agentúra Reuters neskôr s odkazom na políciu uviedla, že až na zelenú bundu, ktorú pri úteku zhodil, bol útočník nahý. Podľa polície bol muž podobný Reinkingov videní v neďalekom lese, kedy mal podľa svedka na sebe iba čierne nohavice.

Po páchateľovi bolo vyhlásené pátranie. Nie je jasné, či pri sebe nemá ďalšiu zbraň, uviedla polícia, s tým, že muž je nebezpečný. Agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu tlač napísala, že sa neďaleko miesta činu odohrala iná streľba, ktorá môže byť s prvým incidentom spojená.

01 - Modified: 2024-01-04 16:01:16 - Feat.: - Title: Na strednej škole v americkej Iowe sa strieľalo, hlásia jednu obeť 02 - Modified: 2023-11-27 05:59:57 - Feat.: - Title: Útočník v americkom Vermonte postrelil troch mladíkov palestínskeho pôvodu 03 - Modified: 2023-11-21 07:54:43 - Feat.: - Title: Strelec útočil vo Walmarte v Ohiu, zranil štyroch ľudí, následne sa sám zastrelil 04 - Modified: 2023-11-18 06:07:44 - Feat.: - Title: Streľba v psychiatrickej nemocnici v New Hampshire si vyžiadala dva životy 05 - Modified: 2023-11-13 08:50:23 - Feat.: - Title: Streľba na trhu v Texase si vyžiadala jednu obeť a štyroch zranených
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
02. máj 2024 00:39