Mafra/František Vlček
StoryEditor

ČSSD je ochotná uvažovať o vláde s ANO aj s Babišom

27.03.2018, 21:40
Autor:
TASRTASR
Predseda ČSSD Jan Hamáček po utorňajších rokovaniach so zástupcami ANO pripustil, že ak sociálni demokrati dostanú niektorý z rezortov vnútra alebo financií, sú ochotní o svojej účasti vo vláde uvažovať.

Česká strana sociálnodemokratická (ČSSD) je ochotná uvažovať o vláde s hnutím ANO aj napriek svojej doposiaľ zásadnej námietke, že v kabinete by nemal sedieť trestne stíhaný predseda ANO Andrej Babiš. Informovala o tom v utorok na svojej webovej stránke spravodajská televízia ČT24.

Predseda ČSSD Jan Hamáček po utorňajších rokovaniach so zástupcami ANO pripustil, že ak sociálni demokrati dostanú niektorý z rezortov vnútra alebo financií, sú ochotní o svojej účasti vo vláde uvažovať.

Medzi ČSSD a ANO podľa Hamáčka stále zostávajú rozpory ohľadom daňovej politiky a preplácania prvých dní práceneschopnosti.

"Povedali sme, že za predpokladu, že by sme o takom projekte mali uvažovať, bude sociálna demokracia chcieť riadenie ministerstva vnútra alebo ministerstva financií. Súčasne sme zopakovali to, že za dôstojné zastúpenie sociálnej demokracie vo vláde považujeme päť rezortov a s tým sme sa rozišli. Pokračovať budeme vo štvrtok," povedal po rokovaní Hamáček.

Podľa Hamáčka pri rokovaní zástupcovia ANO sociálnym demokratom jasne povedali, že trvajú na účasti svojho predsedu Andreja Babiša vo vláde. Je to ich jediný kandidát na premiéra.

"Požiadavka, aby pán Babiš nebol vo vláde, sa pre nás stáva určitým folklórom. Jasne sme povedali, že pre nás je to neprekročiteľná podmienka," vyhlásil po rokovaní podpredseda ANO Jaroslav Faltýnek.

Hnutie podľa neho berie na vedomie požiadavku sociálnych demokratov týkajúcu sa prípadného riadenia jedného z ministerstiev vnútra alebo financií.

01 - Modified: 2024-03-28 14:31:51 - Feat.: - Title: Pri Nitre museli pristúpiť k radikálnemu kroku. Teraz železničiarov tlačí ďalší problém: platy 02 - Modified: 2024-02-10 13:07:52 - Feat.: - Title: Predsedom hnutia ANO v Česku bude ďalšie dva roky opäť Andrej Babiš 03 - Modified: 2024-01-16 11:35:13 - Feat.: - Title: Dynamické rokovania s Rusmi. Šéf ukrajinskej diplomacie Kuleba mal nutkanie vraziť Lavrovovi do nosa 04 - Modified: 2024-01-11 13:49:30 - Feat.: - Title: Poslanec ANO kritizoval zásah polície pri pražskej streľbe, jeho dcéra je jednou zo zranených 05 - Modified: 2023-12-24 19:01:00 - Feat.: - Title: Egypt predložil nový plán na prímerie v Pásme Gazy. Izrael s môže súhlasiť, píšu tamojšie médiá
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 14:57