Twitter/MagicJohnson
StoryEditor

Leniví migranti dostávajú veľa peňazí, písali Taliani. Na lavičke pritom odpočívali slávne hviezdy

22.08.2017, 14:48
Dvaja černošskí muži si vyrazili v talianskej Forte dei Marmi na nákupy. Počas nich si oddýchli na lavičke s nákupnými taškami Louis Vuitton pri nohách.

Hollywoodska hviezda Samuel L. Jackson a jeden z najlepších basketbalistov histórie Magic Johnson boli v Taliansku nešťastne prirovnaní k utečencom na dávkach.

Samuel L. Jackson, známy z filmov ako Divoký Django a Pulp Fiction, si vyrazil s kamarátom Magicom Johnsonom, bývalou hviezdou americkej NBA, na dovolenku do prímorského letoviska Forte dei Marmi v talianskom Toskánsku.

Všetko spustil ironický status

Okrem letných radovánok zamierili aj do mesta. Počas nákupov v luxusných butikoch si oddýchli na lavičke na námestí, s taškami Louis Vuitton pri nohách. Skupina okoloidúcich fanúšikov ich spoznala a odfotografovala, píše britský portál The Telegraph.

Novinár Luca Bottura potom na Facebooku fotografiu zverejnil s nadsadeným žartovným popisom: "Verejné finančné prostriedky v Forte dei Marmi ... nakupujú Pradu s denným príspevkom 35 eur. Zdieľajte to, ak ste rozhorčení," odkazuje novinár na utečencov prichádzajúcich do Talianska.

Lenže iróniu niektorí nepochopili. Na príspevok zareagovala modelka a speváčka Nina Moricová: "Je vidieť, že migranti, ktorí sedávajú na lavičkách v miestach ako je Forte dei Marmi, od nás dostávajú naozaj priveľa." Moricová, podporujúca antiimigračné pravicové hnutie Casa Pound trvá na tom, že jej príspevok bol tiež vtip a sociálny experiment, ktorý poukázal na to, aká je v Taliansku atmosféra.

"Imigranti bežte domov"

Množstvo ľudí však zareagovalo nenávistnými komentármi voči utečencom, bez toho aby si všimli, že obaja muži nie sú migranti, ale svetoznáme hviezdy. V domnení, že ide o utečencov hovorili o "lenivých migrantoch" či písali komentáre ako "Nehovor mi, že títo ľudia utiekli pred vojnou, tomu nemožno veriť," alebo "Imigranti bežte domov." Iní ľudia napriek tomu krotili búrlivé reakcie a upozorňovali, že ide v celej veci iba o žart.

"Chcem objasniť, že išlo o ironický vtip," povedala Moricová pre noviny Corriere della Sera. "Pohybovala som sa desať rokov medzi New Yorkom a Los Angeles a týchto dvoch (Johnsona a Jacksona) som okamžite spoznala. Som občianka, ktorá miluje Taliansko, ale nie spôsob, akým ho politici riadia," dodala.

Jej zmysel pre humor očividne neocenil poslanec Emanuel Fiano. Vyjadril sa, že mu na celom incidente nepríde nič vtipné a Moricovú označil ako "exponát neofašistickej krajnej pravice" a viní ju z tupého šírenia nezmyselnej ideológie.

V Taliansku vzrastá rozhorčenie nad množstvom migrantov, ktorých zachránia v Stredomorí. V minulom roku takto do Talianska prišlo 181 000 ľudí. Tento rok zatiaľ 98 000.

Jeden z najslávnejších hercov Hollywoodu, Samuel L. Jackson, sa objavil vo viac ako 100 filmoch. Earvin "Magic" Johnson je považovaný za jedného z najväčších svetových basketbalistov. Trinásťročnú kariéru v NBA strávil v Los Angeles Lakers. Bol členom amerického basketbalového tímu, známeho ako The Dream Team, ktorý získal zlatú medailu na olympijských hrách v roku 1992.

01 - Modified: 2024-04-19 18:42:08 - Feat.: - Title: Medzinárodný menový fond vyzval Paríž a Rím na väčšie šetrenie, naopak Nemci by mali viac investovať 02 - Modified: 2024-04-19 12:54:06 - Feat.: - Title: Približne 30 osôb utrpelo zranenia pri náraze trajektu v Neapole 03 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 04 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 05 - Modified: 2024-04-17 19:24:34 - Feat.: - Title: Migranti sa snažili prejsť do Poľska. Z Bieloruska ich prišlo dvesto
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 10:41