StoryEditor

Surfovanie na palube

08.06.2007, 00:00

Elegantné ženy v dlhých šatách a džentlmeni v smokingoch kráčajú po impozantnom schodisku do luxusnej trojposchodovej reštaurácie. Nad hlavami im zvoní krištáľový luster, obsluhu majú na starosti livrejovaní čašníci. O chvíľu sa začne slávnostná večera s kapitánom, ktorá sa koná dvakrát do týždňa... Aj takto môže vyzerať záver dňa na jednej z najväčších lodí na svete -- Liberty Of The Seas. Takmer 340 metrov dlhé plávajúce mesto made in Finlandia pokrstili v apríli tohto roka. Na svoju prvú cestu vyplávalo 19. mája z domovského prístavu mnohých výletných lodí -- amerického Miami.
Sloboda morí -- to však nie je iba luxus a elegancia pre romantikov či bohatých amerických dôchodcov. "Na svoje si príde každý bez rozdielu veku," ubezpečuje konateľka spoločnosti CK Ruefa CS Anna Vargová. V plávajúcom meste strávila v rámci neoficiálneho krstu 24 hodín. "Na to, aby ste vyskúšali všetky atrakcie, vám však nebude stačiť ani týždeň," dodáva.
Jedno ráno si môžete zabehať na trati vedúcej okolo paluby, druhé zacvičiť v posilňovni. Tretí deň môžno stráviť hraním golfu, štvrtý si zmerať sily pri basketbale. Piaty deň môžete relaxovať vo vírivke nad morom, šiesty sa "ponaťahovať" na horolezeckej stene, siedmy si zasurfovať na umelej vlne.
Orientácia na lodi je vďaka prehľadnému plánu, ktorý sa dá zavesiť na krk či rozložiť ako karty, jednoduchá. Pri vstupe dostanete aj kartu podobnú kreditnej s číslom a polohou vašej kabíny, ktorú môžete použiť pri platení v baroch, reštauráciách či obchodoch. Na samotnej lodi by ste však nemali minúť veľa peňazí, pretože jedlo je v cene.
Čerešničkou na torte zvanej Sloboda morí je nočný život, ktorý je podľa Vargovej porovnateľný s tým na pevnine. Pre tancachtivých je tu obrovská diskotéka, pre hráčov kasíno, pre exhibicionistov karaoke bar, pre milovníkov umenia divadelné predstavenia, muzikály či ľadová šou. "O dianí na lodi sa dozviete z novín, ktoré vám každé ráno zastrčia pod dvere kajuty," uzatvára Vargová.

menuLevel = 2, menuRoute = style/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
17. máj 2024 17:29